Здраве и красота

Естествени трикове за красота

Масло от авокадо за млада кожа

25.01.2014г. / 15 10ч.
Михаела Лазарова
Джесика Алба. Снимка: Reuters

Джесика Алба. Снимка: Reuters

В домашните трикове за красота почти винаги използвате натурални продукти, защото те правят кожата и косата ви здрави, красиви. Подобни грижи не само, че се грижат за красотата и здравето, но и не струват скъпо. Споделяме няколко естествени грижи, които наистина носят добри резултати.

Овесени ядки

Полезни са не само за добрата функция на червата и за поддържането на хубава фигура, но и когато искате да подхраните кожата си. Нанесени под формата на маска за лице те създават тънък задържащ влагата филм върху кожата благодарение на бета глюкан разтворимите фибри, които съдържат. Поставете в кухненски робот една шепа от тях и ги смелете фино.

След това според типа кожа може да добавите жълтък, кисело мляко, сметана, етерични масла или билкова отвара. Маската се поставя на почистена кожа за около 15 минути след което се изплаква с вода.

Масло от авокадо

Богато е на мастни киселини и нанесено върху кожата я прави мека и помага да задържи влагата за по-дълго време. Съдържа и ценните витамини A, C, E, антиоксиданти, които защитават кожата от увреждане. Може да го нанесете самостоятелно върху кожата на лицето и тялото или да си направите разкрасяваща маска само на лицето.

Орехи

Орехите са богати на масла и са идеален вариант за ексфолиране на кожата на лицето или тялото. За да си направите пилинг ще са ви необходими 1/4 чаша орехи, 1/2 чаша зехтин и една супена лъжица мед. Показаното количество е предназначено за пилинг за тяло. Ако искате да ексфолирате лицето си, намалете количеството на съставките. Орехите трябва да се смелят в кухненски робот. След това ги поставете в купичка и добавете останалите съставки. Нанесете върху кожата с леки масажни движения и масажирайте в продължение на няколко минути.

Портокал

Цитрусовите плодове са богати на витамин С и помагат за това да имате здрава, красива кожа с по-малко целулит. Сокът от пресен портокал носи много ползи за кожата. Може да бъде добавян към маски за лице или към домашни пилинги за тяло.

За да премахнете мъртвите клетки по кожата ще ви трябват сок от един портокал, 1 /4 чаша кристална захар и 1/ 4 чаша зехтин. Всички съставки се смесват добре и се нанасят върху кожата с масажни движения. Този пилинг е особено подходящ за възстановяване на кожата на лактите, коленете и петите.

Мляко

Млечната киселина в млякото служи като нежен ексфолиант за кожата, докато естествените мазнини действат като овлажнител. Млякото, без значение дали е кисело или прясно, може да бъде използвано в различни рецепти за по-красиви кожа и коса.

Ако искате да имате копринена кожа на тялото, напълнете вана само с топла вода и към нея добавете прясно мляко и няколко капки от любимото ви етерично масло. Тази терапия е подходяща и за чувствителни кожи.

Яйца

Високото съдържание на протеини в яйцата помага за подобряване на издръжливостта и блясък на косъма. Това ги прави подходяща грижа за косата. Не пропускайте да си направите подхранваща маска на косата като смесите 1 яйце, 2 супени лъжици кокосово масло и 2 супени лъжици сусамово масло. Маската нанесете върху суха коса и оставете да действа 30-40 минути, след това я измийте както обикновено.

Свързани статии

Киви

Това е плод с високо съдържание на витамин С, който се бори със свободните радикали. Това го прави идеална грижа за кожата на лицето. Може да го използвате като ексфолиант или като свежа плодова маска. Намачкайте на пюре едно добре узряло киви и го нанесете с леки масажни движения върху кожата. Ако искате да бъде като маска, просто го поставете за 10 минути на лицето и изплакнете след това с вода.

Чай от лайка

Лайката има успокояващо и антисептично действие. Намалява подпухналостта около очите. Може да правите компреси с отвара от лайка, да я добавяте към маски за лице. Ако искате да освежите погледа си, сварете 2 торбички чай от лайка и ги поставете в хладилника за няколко минути да се изстудят. След това ги поставете върху клепачите за няколко минути.

Коментирай