Здраве и красота

Домашни маски за коса с хляб

За здрава коса, която расте по-бързо

28.02.2014г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Хлябът е не само част от трапезата ни. Богат на важни витамини и минерали, той е идеално средство, с което може да направите косата си по-здрава, лъскава, обемна, да укрепите структурата на косъма и да засилите растежа й.

Споделяме няколко домашни рецепти за здрава и красива коса, в които основна съставка е хлябът. За предпочитане е да използвате ръжен хляб, но ако не разполагате с такъв, може да използвате и обикновен бял хляб.

Маска за всякакъв тип коса

За първата маска ще ви трябват 3-4 филийки ръжен хляб или какъвто имате и нискомаслено кисело мляко. Сложете хляба в дълбока чиния и го покрийте добре с киселото мляко. Оставете да поеме добре. След това разбъркайте добре до получаването на гладка смес. Нанесете маската върху мокра коса и оставете да действа 30 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Маска за коса с бира и хляб

Сложете в чиния 3-4 филийки хляб и ги полейте с малко бира. Оставете хлябът да омекне добре. Към тази смес добавете един жълтък и разбъркайте добре. Поставете маската в корените на косата и оставете да действа 20 минути. След това измийте косата както обикновено.

Свързани статии

Маска с хляб за суха коса

Накиснете няколко филийки хляб в топла вода. След като омекнат, отцедете ги от водата. Към тях добавете 1 супена лъжица зехтин и 1 яйчен жълтък. Ако нямате зехтин, към жълтъка добавете една лъжица майонеза. Разбъркайте добре и нанесете маската от корените по дължината. Увийте косата с шапка за баня и оставете да действа 30 минути. После измийте косата си както обикновено.

Маска с хляб и витамини

Сварете отвара от лайка, коприва или розмарин. Натопете няколко филийки хляб в отварата и отцедете. Добавете към тях витамин А и витамин Е. Разбъркайте добре и нанесете маската в корените. Оставете да действа 40 минути и след това измийте косата.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Veska ( преди 10 години )
Аз също не бях чувала за маски с хляб, но знам за маски с мая за хляб.....пък и нали рекламират и разни шампоан с мая...ала-бала може и да има ефект...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
jujka06 ( преди 10 години )
За първи път чувам за маски за коса с хляб, ама изглеждат лесни. Сега остава да ги изпробваме за да видим дали са и ефективни:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар