Здраве и красота

Тест: Пристрастени ли сте към храната?

Време ли е да започнете да се храните здравословно?

11.03.2014г. / 14 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

В забързаното ежедневие често не обръщаме внимание на това кога, с какво и как се храним. Резултатът от нашето невнимание често се превръща в натрупани излишни килограми и дискомфорт от това как изглеждаме. В тези моменти рядко се замисляме дали нямаме проблем с начина на хранене, дали не сме пристрастени към храната.

Споделяме един бърз и лесен тест. След като го завършите сами ще разберете дали е време да положите малко усилия и да намалите приема на определени храни, както и размера на порциите, които консумирате. Ако имате повече от 5 положителни отговора (даже и те са много) време е да обърнете внимание на здравословното хранене, което не означава глад, а значи добро здраве и красива фигура.

1. Когато си взимате „само една бисквитка“ или „едно картофче от чипса“, опаковката остава празна още преди да сте разбрали...

а) Да

б) Не

2. Можете да контролирате приема на храна по време на хранене, а не можете да контролирате когато хапвате бисквити и други лакомства...

а) Да

б) Не

3. Чувствате ли се уморени през по-голямата част от деня? Има ли нещо, което бихте искали да направите, но енергията ви все не достига (например да поспортувате)?

а) Да

б) Не

4. Можете ли лесно да пропуснете десерта ?

а) Да

б) Не

5. Когато искате да отслабнете за вас е по-лесно да пропуснете хранене, отколкото да се храните по пет пъти на ден, в малки порции и с балансирана и здравословна храна.

а) Да

б) Не

6. Вие преяждате поне веднъж седмично, а понякога и повече от два пъти?

а) Да

б) Не

7. Когато се опитвате да намалите приема на определени вредни храни вие чувствате дискомфорт, усещате се потиснати, неспособни да се справите с ежедневните си задължения..

а) Да

б) Не

Свързани статии

8. Храната ми „помага“ да преодолея трудните и емоционални ситуации....

а) Да

б) Не

9. Често след като съм се нахранила обилно продължавам да хапвам разни вкусни храни въпреки, че съм сита..

а) Да

б) Не

10. Когато сте поканени на парти или семейна сбирка вие се вълнувате най-вече от това какво ще има за ядене

а) Да

б) Не

Коментирай