Здраве и красота

Мента за красива кожа без пъпки

Как да намалите появата на акне с помощта на мента?

23.03.2014г. / 12 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Свежите ментови листа се използват под различна форма в кулинарията, за приготвянето на чай, смути и за разкрасяване на кожата. Билката мента е подходяща за облекчаване и лечение на редица здравословни проблеми, а нанесена върху кожата я прави свежа, здрава и по-красива. Споделяме няколко идеи за това как да я направите част от вашето ежедневие.

Ментата е известна със своите антивъзпалителни свойства. Това я прави подходяща за облекчаване на ухапвания от комари или други насекоми. Поставете върху засегнатото място листенца от мента, масло от мента или пресен ментов сок. Това незабавно ще облекчи неразположенията. Тя действа и като естествен репелент срещу насекоми.

За да намалите неприятната миризма на краката и да премахнете напрежението в тях след дългия работен ден, направете отвара от пресни ментови листа. Изчакайте да поизстине и потопете краката си за 10-15 минути.

Нанесете ментово етерично масло върху петите, за да омекотите и хидратирате напуканата кожа.

За да намалите появата на акне и черни точки направете на пюре няколко пресни листа мента. Нанесете го върху почистена кожа и оставете да действа 10-15 минути. След това изплакнете. Може да третирате пъпките и с пресен ментов сок.

Свързани статии

След като обтриете лицето си оставете ментовият лосион да изсъхне и след това изплакнете с чиста вода. Правете тези грижи редовно за оптимален ефект. Салициловата киселина в ментата ще ви помогне в лечението на акне.

Използвайте мента, за да намалите излишното омазняване на кожата. Ментата е богата на витамин А, който е много важен за нейната красота и младост. Нанасяйте сок от пресни листа от мента върху кожата като лосион.

За да намалите омазняването на скалпа направете сок от мента, с който да изплакнете косата си, след като сте я измили както обикновено. Може да направите и изплакващ разтвор за косата си от ментов сок с малко вода.

И не на последно място, когато страдате от главоболие най-доброто, което може да направите е да легнете, да намажете малко челото и слепоочията си с ментовото етерично масло и да се отпуснете за няколко минути.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )