Здраве и красота

Иновативна процедура подмладява и ревитализира кожата

Процедурата постига ефект при белези от акне, третиране на стрии и косопад

03.04.2014г. / 10 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

В грижата за красивата, здрава кожа и добра визия е необходимо всекидневно да се полагат необходимите грижи. Освен тях е добре да се допитаме и до експертното мнение на специалисти в областта, които да ни посъветват как да се грижим за кожата си.

Срещнахме се с Цветелина Бита, която е квалифициран козметик, завършила в Англия с диплом, който се признава в цял свят. Работи в областта на електроепилацията, козметиката за лице, тяло, поставяне на мигли, перманентен грим, козметична мезотерапия лице и тяло.

Тя ни разказа малко повече за последната иновативна терапия, в чийто невероятни ефекти успяхме да се убедим лично.

Какво представлява уредът, който е част от иновативната процедура?

Уредът е иновативен на пазара. Той предлага неинвазивна и нетравматична система за видимо подмладяване на кожата. Уредът Dermapen е испански и работи с така наречените испански коктейли. Коктейлите биват различни видове в зависимост от типа кожа и от нуждите й.

В тази специфика на коктейлите се обхваща и възрастовата група като възрастовите граници варират от 18+ до 60-65+ години. Следователно коктейлите са съобразени с това дали кожата е по-млада и има нужда от хидратиране или обработване с хиалурон с по-малка молекула или с хиалурон с по-голяма молекула за запълване на бръчки.

Иновацията предлага и избелващ коктейл, коктейл за третиране на белези от акне, коктейли за проблемни кожи, за третиране на стрии, витаминни коктейли, коктейл за стимулиране растежа на косата и други.

Как протича една разкрасяваща процедура на лицето?

Най-напред се отстранява гримът. След това върху кожата се нанася бюти крем. Той изпълнява ролята на лека упойка. След като се нанесе кремът се изчаква 10 минути, за да може да се създаде едно комфортно усещане на клиента. След това време кремът се почиства и лицето се минава с антибактериален гел.

Спрямо кожата, нейните нужди и предпочитанията на клиента се избира и коктейлът, който се нанася върху кожата и след това започва самата процедура с DERMAPEN. На върха на уреда са разположени малки и фини игли.

Всеки комплект за обработване на кожата е опакован и абсолютно стерилен. Комплектът за работа се отваря пред всеки клиент. Подготовката, процедурата и нейният край се извършват със стерилни ръкавици, за да има отлична хигиена и клиентите да са спокойни за своето здраве.

Колко време трае една процедура на лицето ?

С подготовката на клиента и самото извършване, процедурата продължава около 45 минути.

Споменахте коктейли, защо ги наричате така?

Защото съдържат повече от един компонент. В един коктейл могат да се включват пет и повече активни компонента.

Коктейлите насърчават ли образуването на колаген?

Да, в зависимост от вида на коктейла.

За кого не е подходяща процедурата?

За бременни, кърмачки и диабетици.

Колко процедури са необходими, за да има видим ефект?

Ефект е видим още в първите минути, тъй като обработването на кожата с иновативния уред помага на коктейлите да навлязат на ниво дерма. Това, което се забелязва е свеж тен на лицето, запълване на назолабиални бръчки, лек лифтинг ефект в зоната на околоочния контур, стягане на овала на лицето, подчертаване на скулите. Но за да има натрупване на този ефект се препоръчва клиентът да си направи между 4 и 6 процедури.

Колко дълготраен ефект се постига?

Поне шест месеца, но по желание на клиента може и да се поддържа веднъж месечно. Много е важно за запазването на този ефект да се използва дневен крем със слънцезащитен фактор.

През кое време на годината да нанасяме дневен крем със слънцезащитен фактор?

Необходимо е да се нанася такъв крем през цялата година.

Кои витамини могат да се нарекат приятели на кожата?

Това са Витамин С, витамин В и витамин А.

Кои са вредните навици от ежедневието, с които вредим на красотата и здравето на кожата ни?

Непочистването на грима в края на деня, което запушва порите и е предпоставка за появата на пъпки и ненанасянето на дневен крем със слънцезащитен фактор. Добре е дамите да бъдат стриктни за тези две неща.

На каква възраст жената трябва да започне да нанася хидратиращ и регенериращ крем на лицето си?

За хидратиращите кремове подходяща възраст е 20+, а за регенериращите и антистареещи кремове до голяма степен зависи от самата кожа. Но за превенция срещу ранни бръчки подходящо време за нанасяне на тези кремове е 25+ години.

С какво да обогатим домашната грижа за кожата, за да посрещнем подготвени пролетта и лятото?

Домашната грижа може да бъде обогатена със серуми. Те се нанасят под дневния или нощен крем. Има разнообразни видове серуми като антистареещи, хидратиращи, серуми за лифтинг и други. Ето защо, в този период е хубаво дамите да добавят към грижата за кожата и серум.

Пожелание към читателките на Az-jenata.bg...

Пожелавам на вашите читателки да бъдат най-вече здрави, да се грижат за себе си и да бъдат винаги позитивни и усмихнати.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай