Здраве и красота

Как да свиете порите преди да нанесете грима

Натурални грижи за красива кожа

07.04.2014г. / 08 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Мазната кожа и широките пори са често срещан проблем, който изисква специални грижи. Не рядко, въпреки грижите, след нанасянето на грима кожата започва да лъщи, а порите й са повече от видими. Споделяме няколко лесни домашни грижи подходящи за всяко време на деня и особено преди нанасянето на пудрата или фон дьо тена. Те ще подхранят кожата и ще я направят по-гладка.

Пресни плодови сокове

Пресните плодови сокове са полезни както за общото здраве, така и за почистването и стягането на кожата. Особено ефикасни са тези от пресен ананас, портокал, праскова, лимон. Почистете предварително кожата на лицето от замърсяванията.

След това с помощта на памучен тампон обтрийте нежно лицето със сок по ваш избор. Оставете да изсъхне и след това изплакнете с вода. Веднага ще забележите разликата. Тази грижа може да правите както вечер, така и денем преди нанасянето на грима.

Розова вода

Тя не само ухае приятно, но почиства и свива широките пори на лицето. Това е една от най-добрите естествени грижи за отстраняване на замърсяванията, свиване на порите и подготовка на кожата за нанасяне на грима. Може да използвате розовата вода всекидневно, тъй като тя няма странични ефекти. Най-хубавото е че не се налага да я изплаквате с вода. Може да я добавяте и към домашните маски за лице.

Свързани статии

Кубчета лед

Един лесен и бърз метод. Ледените блокчета освежават, намаляват тъмните кръгове, подобряват кръвообращението и свиват порите на лицето. Може да сварите любимата билка, да я замразите и с нея да обтриете лицето си. Поставете кубче лед в тензух и тогава минете с него върху кожата. Директният допир на леда с кожата може да бъде причина за появата на капиляри.

Пресен доматен сок

Той е ефективен при домашното лечение на акне и е един добър начин да свиете широките пори. Направете си доматен сок или намачкайте един домат и го нанесете върху почистена кожа. Оставете да действа около 10 минути и изплакнете с вода.

Белтък с лимон

Един изпитан метод, който ако не сте пробвали, веднага щом го направите част от вашата грижа, ще се убедите, че наистина действа. Смесете един белтък с малко лимон и го нанесете върху почистена кожа. Оставете да действа 7-8 минути и изплакнете.

Снимка: photl.com

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Веси ( преди 10 години )
не съм сигурна тези съвети дали помагат... пробвала съм какви ли не лосиони, гримове и нищо. след час лицето започва да лъщи, а порите са повече от видими... въпреки това ще пробвам това с доматения сок
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )