Здраве и красота

Елиминирайте дъха на чесън и лук

Черният шоколад също може да ви помогне

24.04.2014г. / 16 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Вече сме в сезона на свежите салати и таратора. Вкусни, полезни, те присъстват всекидневно на трапезата ни. Но често след тяхната консумация, усещаме лек дискомфорт заради пикантните лук и чесън, които сме добавили. Освен добрата устна хигиена, консумацията на зелен чай и прясно или кисело мляко има още няколко трика, които ще ви помогнат в тези ситуации.

Мента или магданоз

Дъвченето на ментови листенца е един от най-популярните начини за избавяне от лошия дъх. Алтернатива на ментата са листенцата от магданоз. Сдъвчете няколко от тях след като сте хапнали салата или таратор, подправени с лук и чесън.

Яжте плодове

За да се отървете от пикантния дъх, винаги пийте пресни сокове от цитруси. Ако нямате възможност да си направите сок, сдъвчете няколко парченца лимон или портокал.

Горчица

Горчицата е чудесно допълнение към вашите ястия. Винаги когато добавяте чесън или лук към менюто си, слагайте и горчица. Друг вариант е да хапнете една лъжица от нея и да оставите да подейства няколко минути в устата. Това ще елиминира чесновия дъх.

Подправки

Има разнообразни подправки, които успешно заместват кафето на зърна, за което се смята че също премахва лошия дъх. Това са кардамон, карамфил, индийско орехче, семена от копър и канела. Всичко което трябва да направите е да сдъвчете малко от тях след консумацията на лук и чесън.

Свързани статии

Хапвайте зеленчуци

Пресните зеленчуци като моркови, гъби и варени картофи имат естествен капацитет да премахват лошия дъх. Винаги след като сте консумирали нещо пикантно си вземете малко парченце морков или картофено пюре, а според някои няколко парченца сурови печурки също вършат работа.

Водка

Ако не се налага да шофирате изплакнете устата си с малко водка. Това мигновено ще освежи устата ви.

Черен шоколад

Оказва се, че няколко блокчета тъмен шоколад могат да направят чудеса, когато искате да елиминирате чесновия дъх и дъха на лук. Черният шоколад е и отличен вариант за десерт.

Снимка: freeimages.com

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )