Здраве и красота

Красиви стъпала с помощта на домашен пилинг

За перфектна кожа на стъпалата използвайте етерични масла

15.05.2014г. / 16 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Само след няколко седмици времето ще бъде подходящо да носите любимите си сандали. За да бъде визията ви перфектна, трябва да се погрижите за здравето и красотата на стъпалата.

Незаменими помощници в омекотяването на стъпалата и премахването на мъртвата кожа са етеричните масла и медът в комбинация с други натурални съставки.

Запишете си няколко рецепти за домашен пилинг, който да правите два пъти седмично и да разкриете красотата на вашите крака.

Пилинг с овесени ядки

Овесените ядки са чудесен и здравословен продукт. Те не само могат да бъдат част от вашата здравословна закуска, но и да ги използвате като пилинг за лице и тяло. За да си направите домашен скраб за пети, смелете 4 супени лъжици овесени ядки.

Не трябва да бъдат фино смлени, а съвсем леко. Сложете ги в купичка и към тях добавете 3 – 4 супени лъжици зехтин. С тази смес масажирайте около пет минути стъпалата си и след това изплакнете.

Пилинг с кафява захар

В купичка смесете 1/4 чаша кафява захар с 2 супени лъжици кокосово масло, 2 супени лъжици мед и 2-3 капки от любимото ви етерично масло. Разбъркайте и масажирайте стъпалата около 5-10 минути, а след това изплакнете.

Друга идея за това как да използвате кафявата захар е домашният пилинг с кафява захар, мед и няколко капки лимон и бадемово масло. Трябват ви три супени лъжици кафява захар, една супена лъжица мед и малко лимонов сок с бадемово масло. Бадемовото масло и медът ще подхранят много добре стъпалата ви и ще ги оставят меки и гладки.

Пилинг с морска сол

Смесете 4 супени лъжици морска сол, 2 капки витамин Е, една супена лъжица масло от жожоба и една супена лъжица бадемово масло. Разбъркайте добре съставките и масажирайте краката 5 минути.

Баня за отпускане на краката

Направете си вана с топла вода, в която сте сложили 7 супени лъжици морска сол и няколко капки етерично масло от лавандула. Потопете краката за 10-15 минути.

Пилинг с кокосово масло

В купичка смесете 2 супени лъжици кокосово масло с 3 супени лъжици кафява захар или морска сол. Разбъркайте добре и масажирайте около 5 минути стъпалата на краката, а след това изплакнете.

Снимка: thinkstock

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
rosi ( преди 9 години )
mnogo slogno e vsi4kokamak ot pemza ie super lesno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )