Здраве и красота

Бадеми за гладка кожа без петна

Маската с бадеми и мляко помага да премахнете излишните пигментни петна

26.05.2014г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всяка дама мечтае за красива кожа с равномерен тен. Въпреки всекидневните грижи, които полагаме, често се случва слънчевите лъчи да оставят върху кожата ни някое и друго пигментно петно.

Избелващите кремове понякога могат да бъдат много агресивни за кожата и да я изсушат. Затова е добре да знаете кои натурални съставки могат да помогнат за намаляване интензивността на петната и белезите по кожата. Такива са медът, лимонът и млякото.

Към тях добавете и незаменимите качества на бадемите и направете някоя от тези домашни грижи за перфектна кожа.

Маска с бадеми и прясно мляко

Смелете на ситно една-две шепи сурови бадеми. Към тях добавете прясно мляко до получаването на гъста каша. Почистете лицето си от грима и нанесете маската. Трябва да престои около 10-15 минути и след това да изплакнете. Ако е необходимо, нанесете и лек овлажняващ крем след това.

За следващата маска отново ще трябва да смелите на бадемово брашно няколко пресни бадема. Към тях добавете един белтък и няколко капки пресен лимонов сок. Разбъркайте добре и поставете на почистена кожа за 10 минути. След като изплакнете, може да нанесете и подходящ крем.

Бадемово масло

Бадемовото масло ухае приятно и е едно от най-препоръчваните за хидратиране на кожата на лицето, тялото и скалпа. За да се справите ефективно с петната, трябва да масажирате засегнатите участъци ежедневно с бадемово масло. Масажът ще подобри притока на кръв, ще хидратира кожата и ще изравни тена й.

Свързани статии

Бадеми с мед

Чудесен начин да се сдобиете с бяла и гладка кожа е като комбинирате бадемите с мед. Медът също има хидратиращо действие и в същото време премахва петната по кожата. Може да смелите няколко бадема фино и да добавите мед към тях или предварително от вечерта да накиснете бадемите в прясно мляко.

На сутринта те ще са достатъчно меки, за да ги направите на каша, към която да добавите и малко мед. Получената смес се нанася с леки масажни движения върху почистена кожа и се оставя да подейства за около 10 минути. След това може да изплакнете.

Маска с овесени ядки и бадеми

Трябват ви супена лъжица овесени ядки и две супени лъжици бадеми. Всичко се прави на фино брашно в кухненски робот. Към сухите съставки добавете малко прясно или кисело мляко до получаването на каша. Поставете маската за 15 минути на почистена кожа.

снимка: photl

Коментирай