Здраве и красота

Домашен пилинг за тяло и лице

Как да си приготвите домашен ексфолиант?

12.06.2014г. / 08 19ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За летния сезон трябва да поддържаме кожата си в чудесно състояние, ако искаме да не се притесняваме, носейки разголени и свободни дрехи. За бански да не говорим!

Свързани статии

Кожата е един от естествените аксесоари на жената и ако бъде поддържана добре, тя може да се превърне в мощно оръжие за събиране на погледи. Освен от различни подхранващи мазила, кожата се нуждае и от редовно почистване. Мъртвият слой клетки трябва да се премахва чрез скраб, за да може кожата да сияе в пълния си блясък.

Как да си направите домашен почистващ пилинг?

Пилинг от овесена каша

Смесете половин чаша овесени ядки с половин чаша кисело мляко. Добавете няколко капки витамин Е (ампула) и разбъркайте много добре. Втрийте добре на мокра кожа.

Пилинг с кафява захар


Смесете една чаша кафява захар с половин чаша зехтин и бъркайте, докато се получи плътна гранулирана паста. Втрийте отново в мокра кожа. Изплакнете с топла вода.

Пилинг с лимон

Вземете прясно изцеден лимонов сок, 3-4 супени лъжици мед и една лъжица кафява захар. Разбъркайте добре съставките и имате прекрасен ексфолиант за тяло!

Пилинг с папая


Намачкайте няколко едри парчета папая и ги смесете с една лъжица кафява захар. Добавете една лъжица овесени ядки (смлени) и разбъркайте. Може да се използва както като пилинг за тяло, така и за лице. Почиства много добре порите.

Забележка: Не прекалявайте с ексфолирането. Пилингът е агресивна процедура, независимо дали я извършвате с домашни продукти или готова козметика. Препоръчително е кожата да се ексфолира само 2 пъти седмично, не повече. Гледайте да хидратирате добре кожата след пилинг.

Снимки: Thinkstock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )