Здраве и красота

Сухото четкане на кожата намалява целулита

Какви са останалите предимства на сухото четкане?

06.07.2014г. / 10 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Кожата е най-големият орган, който има елимираща функция също като бъбреците, черния дроб, дебелото черво. Според учени една трета от отпадъците, които организмът изхвърля на ден се елиминира именно чрез кожата.

С напредването на възрастта кожата ни губи еластичност, става по-груба, клетките се обновяват все по-бавно.

В следствие на това тя става по-плътна, груба и вяла. Редовното ексфолиране на кожата може да подобри значително нейното състояние, а има и друг ефективен метод, който носи много ползи за вашето общо здраве и красота на кожата – сухото четкане.

Сухото четкане е разкрасяваща техника, в която с помощта на специални четки за тяло и с определени движения вие четкате кожата, но не когато е влажна, а на сухо.

Какви са предимствата на сухото четкане?

  • Премахват се мъртвите клетки и се стимулира отделянето на нови
  • Стимулира се дейността на потните жлези, което осигурява повече влага на кожата
  • Намалява целулита
  • Подобрява съдовата циркулация и лимфния дренаж
  • Спомага за мускулния тонус и равномерното разпределение на мастните натрупвания
  • Отпушва порите, стимулира нервните окончания в кожата
  • Укрепва имунната система
  • Подобрява външния вид на кожата

Как да четкате кожата си?

Четкайте кожата си на сухо, с четка с естествени косъмчета, преди да вземете душ, един или два пъти седмично. Важно е движенията, които извършвате да бъдат леки кръгови, а след това да преминават в по-плавни движения.

Четкайте между 3 и 5 минути докато кожата леко се зачерви. Започнете да четкате тялото си започвайки от глезените, постепенно преминавайки през бедрата, корема, гърдите, ръцете и гърба. Гърба четкайте от врата към кръста.

Свързани статии

Важно е при четкането да не натискате, когато извършвате движенията и да внимавате в по-чувствителните зони. Ако имате рани или слънчево изгаряне, избягвайте процедурата. След като изчеткате тялото си, може да си вземете душ или вана.

Контрастният душ прави процедурата още по-ефективна. След това задължително хидратирайте кожата си с подходящ крем или лосион.

Коментирай