Здраве и красота

Чести грешки в летния грим

Не ползвате абсорбиращи излишния себум листчета

11.07.2014г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Високите летни температури и влажността могат да бъдат пълна катастрофа за вашия безупречен грим. Как да запазите свежестта на лицето си и да имате безупречна визия и кои са най-често допусканите грешки в летния грим? Вижте следващите редове.

Използвате един и същи цвят грим и през лятото

След като добиете приятен загар на лицето, вашата палитра от гримове се нуждае от смяна. Една от най-големите грешки е да продължите да използвате същия цвят пудра или фон дьо тен, който използвате през останалата част от годината.

Това важи и за сенките за очи, ружа, червилото. Пудрата не бива да закрива тена ви и да ви прави неестествено бели в сравнение с тена на останалата част от тялото. Сенките, ружът и червилото трябва да го подчертаят и леко да контрастират на него.

Пропускате поставянето на база за грим

През летните месеци е изключително трудно да поддържате през целия ден перфектен грима си, особено, ако не нанасяте подходяща база за грим. Без значение дали кожата ви е мазна или суха, не бива да пропускате тази стъпка.

Изберете основа за грим, подходяща за вашия тип кожа. Така ще запазите по-дълго време грима си безупречен, въпреки условията на външната среда.

Не ползвате абсорбиращи излишния себум листчета

Те се предлагат във всички парфюмерии и са на достъпна цена. В малка кутийка, фини на текстура, листчетата за абсорбиране на излишния себум са задължителни за дамската ви чанта. С тяхна помощ кожата на лицето ви няма да лъщи неприятно и в същото време няма да отнемат от грима ви.

Използвате прахообразна пудра

Колкото и да ви харесват прахообразните пудри, нанасянето им върху лицето в топло и влажно време е по-скоро грешка, отколкото правилно решение за летния грим. Опитайте лятото да използвате течни и кремообразни продукти, а щом настъпи есента отново преминете на прахообразни.

Не използвате термална вода

Термалната вода има много предимства за кожата. През летните месеци на плажа тя е идеална за разхлаждане и поддържане здравето и красотата на кожата. А когато пръснете от нея леко и от разстояние върху грима, тя ще го направи по-траен.

Свързани статии

Не овлажнявате достатъчно кожата си

Сухата и напукана кожа никога не е добра основа за създаването на една приятна визия. Не забравяйте веднъж седмично да ексфолирате нежно кожата си и всекидневно да нанасяте подходящ овлажнител.

Прекалявате с бронзиращите продукти

Под формата на спрей или крем, автобронзантът ви осигурява тен на кожата само за няколко часа. Използването му трябва да бъде деликатно в областта на лицето, особено ако кожата ви е пореста.

Ако прекалите с неговото количество, не само, че ще добиете оранжев тен на лицето, но порите ви ще станат по-видими и ще изглеждат като запълнени с черни точки. Затова нанасяйте в малки количества от него.

снимка: Photl

Коментирай