Здраве и красота

Маски за лице при слънчево изгаряне

Доверете се на алое вера

04.08.2014г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Въпреки нанасянето на подходяща слънцезащитна козметика на лицето, често се случва кожата да пострада от слънчево изгаряне. То не само, че е причина за появата на петна по кожата, болка и дискомфорт, но може сериозно да я увреди и състари.

Споделяме няколко домашни маски за лице, които да правите всеки път след плаж. Те ще помогнат на кожата на лицето да се възстанови бързо и да запази своята младост и красота.

Маска с кисело мляко и алое вера

В купичка смесете една супена лъжица гъсто кисело мляко. Към него добавете супена лъжица гел от алое. Разбъркайте добре и нанесете маската върху почистено лице за 10 минути. Млякото ще снеме от повишената температура на кожата, а алое вера ще намали болката и ще хидратира кожата в дълбочина.

Маска с краставица

Настържете половин студена краставица. Поставете я върху почистено лице за 10 минути. Ако имате кисело мляко, добавете една супена лъжица към нея. Това също ще се отрази добре на кожата ви.

Маска с авокадо и банан

Намачкайте на пюре четвърт авокадо, с малко парче банан и добавете малко количество мед. Пасирайте добре всички съставки и ги поставете върху почистено лице за 10-15 минути.

Свързани статии

Маска с праскова

Направете на пюре една праскова без обелката и към нея добавете един жълтък, ако кожата е по-мазна, заменете го с белтък. Разбъркайте добре и поставете маската на почистено лице за 10 минути.

Маска с кисело мляко и мед

В купичка сложете 1-2 супени лъжици гъсто и добре изстудено кисело мляко. Добавете супена лъжица мед и разбъркайте. Поставете маската на лицето за 10 минути.

Коментирай