Здраве и красота

Червеното вино и ползите му за кожата

Можете да го използвате като маска за лице

30.08.2014г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Червеното вино е напитка, употребявана още от древността. Чаша от изящната тъмночервена течност се счита за здравословна в много аспекти и има доказано полезно действие за организма. Предпазва от сърдечносъдови заболявания, намалява холестерола и дори помага в отслабването

Според проучванията, червеното вино е много полезно и за кожата. Различните видове вино са приготвени от разнообразни сортове грозде и са в комбинация с различни полезни съставки – малини, стафиди, смокини и др. 

Именно заради това многообразие виното е изключително полезно! Но как точно помага то за здравината и блясъка на кожата?

Бори се с процесите на стареене

Органичните червени вина съдържат множество антиоксиданти и флавоноиди, както и танини, които са полезни за кожата. Освен да изпиете чаша вино за красота, можете да нанесете малко от божествената напитка върху кожата на лицето. Това спомага за освобождаване от свободните радикали, които са причинители за бръчки, фини линии и състаряване на кожата на лицето.

Червеното вино е полезно при възстановяването на колагена и еластичните влакна на кожата. 

Бори се с пъпките и акнето

Червеното вино съдържа естествени противовъзпалителни и антисептични вещества. Прилагането му директно върху лицето предотвратява свръхпроизводството на себум, което намалява значително и симптомите на акне, предизвикани от него.

Свързани статии

Премахва белезите

Заради антиоксидантите, които съдържа, червеното вино е мощно средство в борбата с белезите, неравностите и щетите, които средата и слънцето нанасят върху кожата на лицето. 

Те формират защитна бариера върху кожата като по този начин възпрепятстват навлизането на вредните UV лъчи. 

Ефикасно е за постигане на блестяща и гладка кожа

Червеното вино съдържа полифеноли, които предотвратяват окисляването на клетките. Това помага за възстановяването и подмладяването на кожата на лицето. 

За да си направите ревитализираща маска за лице с вино просто го смесете с малко овесени ядки, стрити на ситно. Нанесете на лицето и оставете да подейства около 20-30 минути. Кожата ви ще стане мека и нежна.

Червеното вино като тоник

Виното е полезно и заради ролята му на тоник за лице. Разтрийте напоен памучен тампон върху кожата на лицето, за да я почистите и тонизирате. Оставете течността да изсъхне за няколко минути. След това изплакнете с хладка вода.    

Коментирай