Здраве и красота

Бързо и лесно премахване на черните точки

Опитайте с паста за зъби

25.09.2014г. / 14 25ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Черните точки са неприятен козметичен проблем, който възниква при непочистване на кожата, хормонални проблеми, стрес, неправилно хранене, тютюнопушене и други. В зависимост от структурата на кожата, черните точки са повърхностни и по-дълбоко разположени.

Тези, които са на повърхността могат да бъдат лесно премахнати в домашни условия, но по-дълбоките изискват козметично почистване чрез обструкция или вакуум. Ако не бъдат почистени навреме, не само скриват красотата на кожата, но са и причина за появата на големи, червени и болезнени пъпки.

Споделяме няколко лесни трика, с които да премахнете повърхностните черни точки от лицето.

Канела и белтък

В купичка пригответе гладка паста от малко количество канела и лимонов сок. Разбъркайте добре и нанесете върху почистена кожа с леко въртеливи движения, а след това оставете да действа 15-20 минути и изплакнете.

Белтък и лимонов сок (или мед)

Белтъците са едни от най-ефективните методи за почистване на кожата от черните точки. В купичка сложете 1 белтък и към него добавете една супена лъжица мед или няколко капки лимонов сок.

Разбийте добре и поставете върху лицето с леки масажни движения. Маската трябва да престои 30 минути и след това да се изплакне с вода.

Сода за хляб

Содата е ефикасна не само за лечението на акне, но и за елиминирането на черни точки. Направете си паста от сода за хляб и вода. Ексфолирайте нежно засегнатите участъци с получената паста, оставете да действа няколко минути и изплакнете.

Паста за зъби

Нанесете тънък слой паста за зъби върху черните точки и оставете да действа 25 минути, а след това изплакнете. Правете тази процедура всеки ден или през ден, до премахването на черните точки.

Свързани статии

Захар на кристали и лимонов сок

Това е друг ефикасен и натурален ексфолиант, който може да ви помогне да почистите кожата си. Смесете бяла или кафява захар и към нея добавете малко количество лимонов сок. Разбъркайте внимателно и нежно масажирайте лицето в продължение на няколко минути, а след това изплакнете.

Овесени ядки

Забравете за ексфолиантите, които изсушават кожата ви и се доверете на овесените ядки. Смелете една шепа овесени ядки и към нея добавете малко количество вода и белтък. Разбъркайте добре и нежно ексфолирайте кожата в продължение на минута-две. Оставете маската да действа 15 минути и изплакнете.

Коментирай