Домашно приготвените лосиони и хидратиращи мехлеми за кожата са едно от най-добрите решения, които можете да вземете за здравето и красивия си външен вид. Козметичните продукти в магазините са препълнени с вредни съставки, което крие редица рискове за кожата.

Затова е най-добре да си приготвяте някои неща в домашни условия, стига това да е възможно.

Какво ви е нужно, за да си направите хидратиращ крем за лице?

  • Студено пресовано кокосово олио
  • Кокосово масло или масло от ший
  • Пчелен восък
  • Витамин Е, ампула
  • Етерично масло по избор
  • Силиконови форми или буркан, по избор

Няма значение каква форма ще изберете, важното е после лесно да можете да извадите готовия продукт.

На водна баня смесете кокосовото масло или маслото от ший, кокосовото олио в съотношение 1:1.

Още по темата

Количеството пчелен восък зависи от това колко масло сте сложили. Ако искате кремът да е силно хидратиращ, добавете повече масло и по-малко восък. За туширане на мазнината увеличете количеството на восъка.

Разбърквайте съставките непрекъснато, докато всичко се разтопи. Отстранете от огъня. Добавете витамин Е и около 40 капки от етеричното масло. Лавандулата или цитрусовото масло са сред най-подходящите. Отново разбъркайте добре.

Изсипете сместа във формичките, които сте избрали. Оставете да се втвърди за през нощта или за две денонощия, но не в хладилник. Трябва да се стегне на нормална стайна температура.

По желание можете да съхранявате крема в буркан, но имайте предвид, че се втвърдява малко повече и може да имате трудности с достигането му, когато наближи дъното.