Здраве и красота

Съвети против стареене за 30-годишни

Какво е важно да правим?

07.11.2014г. / 17 02ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато навършите 30 години, започвате наистина да виждате бръчките, за които ви предупреждаваха в края на пубертета.

Първото, което задължително ще споменем е, че най-важното е да се поставяте в колкото можете по-малко стресови ситуации, тъй като това е една от основните причини за поява на ранни бръчки и задълбочаването им.

Може да нямате време да тренирате редовно и да отделяте много време за козметичните си процедури, но ви съветваме да се замислите, че това, което правите с кожата си сега, ще даде отражение на кожата ви при навлизането в 40-те години.

Ето някои от най-важните съвети против стареене за 30-годишни.

Упражненията

Тук не става въпрос да отделите 3 часа всеки ден, които да запълните само и единствено с упражнения. Разбираме, че тези години са едни от най-натоварените както в професионален, така и в социален план, но предлагаме рационално решение. Отделете 30 минути на ден, в които да се упражнявате.

Можете да се спрете на какъвто тип спортуване ви харесва, а дори и да комбинирате с ежедневните задължения. Тичайте в парка с кучето, отидете пеша до магазина, до работа или използвайте малкото време сутрин за йога.

Свързани статии

Козметиката

Закупете си задължително крем против стареене, като се уверите, че има добавен слънцезащитен фактор. Консумирайте и прилагайте продукти с антиоксидантно действие. Желателно е да се концентрирате върху стимулиране на производството на колаген и да „храните“ кожата си с разнообразие от витамини.

Хидратирайте

С годините кожата се нуждае все повече от хидратация. За целта, задължително създайте навик, ако все още нямате такъв, за използване на лосиони за тяло, кремове за лице и ръце с овлажняващи съставки. Един от най-добрите естествено хидратиращи кожата продукти е сокът от алое вера.

Акцентирайте

След като достигнете 30-те години, трябва да разширите малко обсега върху който нанасяте продукти. Ако преди сте слагали крем само върху лицето, сега продължете смело по шията. Не забравяйте деколтето и ръцете, тъй като те са едни от най-големите издайници на възрастта.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Радка Илиева ( преди 8 години )
Кожата има седем слоя и ако искаме да изглеждаме добре трябва да се грижим не само за външните слоеве, а и за вътрешните. Здравето отвътре личи отвън. Учени от Кембридж са стигнали до извода, че липсата на достатъчно количество кислород предизвиква по-бързото стареене на клетките. Гъбата рейши доставя повече кислород на тялото и затова е известна под името гъба на дълголетието. Това е било известно още преди 5000 години на китайската медицина. Благодарение на технологиите днес без да сме от императорския кръг на Китай, можем да пием от кафето, чая или горещия шоколад с рейши и да се радваме на добро здраве и на добър външен вид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота