Здраве и красота

Домашно приготвени маски

Защо е добре да се обърнем към тях?

26.11.2014г. / 12 26ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако има теза, към която стриктно се придържаме, тя е, че домашно приготвените маски за лице, коса и нокти са изключително полезни.

Мит и заблуда е, че отнемат много време и са трудни за изпълнение.

Стриктното спазване на рецептите е малката тайна за здрав и красив външен вид, която не изисква особено много усилия.

Най-добрият вариант е, ако умеете да комбинирате типовете козметика, извличайки най-полезното и доброто от всички продукти.

Представяме ви причините, заради които е добре да се замислите следващия уикенд за домашно приготвена маска.

Времето

По същия начин, по който отделяме време за здравословната си диета, трябва да се замислим и за домашно приготвените маски. Най-големият орган на нашето тяло е кожата и определено заслужава комплексна грижа.

Далеч не е рентабилно да се храним здравословно и да „набавяме“ всекидневно на организма си различни видове химия със своята козметика. Не е за пренебрегване фактът, че нашата кожа вече е изложена на всички видове замърсявания в околната среда.

Свързани статии

Природа

Няма по-добри съставки от естествените. Безспорен факт е, че всички натурални рецепти са изключително ефективни, тъй като са били съставени, изпробвани и доказани много поколения преди нас.

Вместо да се доверяваме на силиконите, химикалите и създадените от човека съставки, е време да обърнем малко повече внимание на средата, в която живеем, и всичко, което тя ни предоставя.

Пари

Безспорен факт е, че домашно приготвените маски са много по-евтини от кремовете и козметиката, която си купуваме. Все пак, при комбинацията между яйце и бадемово масло, например, не се налага да плащаме дизайн на бутилка, марка и каквото и да било от този род.

Друг факт е, че когато сами приготвяме маска, най-добре знаем какво точно съдържа тя – една идея по-малко притеснения за ефекта, който може да има върху кожата и организма ни.

Коментирай