Здраве и красота

5 употреби на аспирина

Възстановете цвета на русата коса

26.03.2015г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато настинем първото нещо, на което се доверяваме е аспиринът. Той може не само да облекчи температурата и мускулните болки или да третираме с него акне, но има и редица други практични употреби. Ето някои от тях.

Отстранете петната от пот

Белите дрехи за трудни за поддържане, а петната от пот могат да бъдат наистина упорити. За да ги премахнете и възвърнете белотата на любимите ви блузи и ризи, като направите паста от аспирин и вода. Счукайте няколко таблетки и добавете вода до получаването на паста.

Ненесете я върху петната, които предварително сте намокрили с вода и оставете да действа поне час. След това изперете дрехата както обикновено.

Възстановете цвета на русата коса

Ако поддържате коса си в светлите руси тонове и обичате да плувате, трябва да знаете, че хлорът може да я оцвети в зелено. За възстановите нейния цвят, направете паста от няколко аспирина и вода и я нанесете върху косата. Оставете да действа 20 минути и след това измийте косата си както обикновено

Третирайте пърхота

Аспиринът може да помогне и при проблеми с пърхота. Всичко, което трябва да направите е да нанесете в корените на косата си и оставете да действа 5-6 минути. След това измийте косата си с подходящ шампоан. 

Свързани статии

Радвайте се дълго време на букетите

За да удължите трайността на красивите букети сложете във вазата с вода 1 таблетка аспирин. Този трик действа, ако всеки ден сменяте водата на цветята и не забравяте да им добавяте аспирин.

При ухапвания

Ухапванията от насекоми често предизвикват сърбеж, зачервяване, болка. Пастата от аспирин нанесена върху засегнатите места ще намали възпалението.

Коментирай