Здраве и красота

Какви храни да консумираме според типа кожа?

Правилният избор на витамини прави чудеса

23.04.2015г. / 08 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Поговорката, че ние сме това, което ядем, е абсолютно правилна. Истинската красота идва първо отвътре и след това се отразява и във външността ни.

Настъпването на топлите дни и покачването на температурите ни стимулира да се съсредоточим върху хранителния си режим и да направим някои промени.

Зимата се оправдавахме, че ни е студено и имаме нужда да се поглезим, но вече определено няма какво да измислим.

Заместете тежките храни с по-леки такива и пийте поне по 2 литра вода на ден. За да успеете да подготвите кожата си за лятото, увеличете консумацията на витамини под формата на плодове и зеленчуци.

Правилният избор на храна според типа кожа може да реши всичките ни проблеми и да ни помогне да се сдобием с мечтания вид.

Представяме ви на какви храни трябва да акцентирате според кожата, която имате.

Свързани статии

1. Мазна кожа/ Комбинирана кожа

Ако имате мазна или комбинирана кожа, ще извлечете максимално ползи при консумацията на моркови – те са пълни с витамин А и са невероятна съставка за различни маски против акне. Грейпфрутът и портокалите помагат за правилното балансиране на кожата, а кивито ще ви помогне да я почистите.

2. Чувствителна кожа

Опитайте вкусната комбинация от краставица, която е изключително хидратираща и пълна с антиоксиданти, с морков. Подходящи са цвеклото за детоксикация и кориандърът за успокояване на кожата.

3. Суха кожа

Ако имате суха кожа, наблегнете на краставици, целина, спанак, ябълка и кокосова вода. Целината е изключително хидратираща и ще ви помогне да поддържате баланса на вода в кожата. Спанакът има силни противовъзпалителни свойства, а ябълката ще почисти кожата и ще й даде неповторим блясък.

4. Нормална кожа

Ако имате нормална кожа, поддържайте свежестта й с боровинки, къпини, малини, спанак и броколи. Малините и всички дребни плодове имат много силно антиоксидантно свойство, защитават и укрепват кожата. Броколите, от друга страна, укрепват имунитета и предотвратяват вредното действие на слънцето.

Коментирай