Здраве и красота

Фактите, които обсебените от косата си дами ще разберат

Обичате косата си повече от всичко?

12.05.2015г. / 09 35ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всяка жена обича да полага грижи за своята коса и да вижда резултатите.

Няма какво да се лъжем, красивата и стилизирана прическа е способна коренно да промени визията ни и да ни превърне за минути от сладко момиче във фатална жена.

Както с всичко, добре е да се намери златната среда и баланса при инвестицията на време – обсебването от косата и постоянното вглеждане във всеки един косъм може би не е добре за нервите ни.

Въпреки това, ако честно трябва да си признаем, определено обръщаме доста внимание на своята грива.

По този повод решихме да ви представим любопитните факти, в които всяка дама, оценяваща своята коса, ще се припознае.

Свързани статии

1. Отказвате да измиете косата повече от един път

Обикновено отказът ви да тормозите безценната си коса идва от факта, че в момента, в който я изсушите, трябва да я оформите с преса, маша или поне сешоар.

Всички тези обработки могат значително да намалят обема, плътността и гъстотата, и на вас със сигурност не ви се рискува с това. Особено ако вече сте открили чудото сух шампоан и се възползвате от него във всеки един удобен момент.

2. Отнема ви поне един час да оформите косата

Тъй като пристрастяването ви към косата е свързано пряко с вглеждането в малките детайли и желанието да направите всичко перфектно, обикновено да направите желаната прическа ви отнема поне час.

Косата трябва да бъде или перфектно права, или перфектно къдрава, нали така? Е, това отнема време – хубавите неща стават бавно.

3. Постоянно носите чадър със себе си

Да, дори и най-безоблачният и слънчев ден може за минути да се промени и да ви свари неподготвени. Чадърът в чантата е задължителен точно толкова, колкото и телефонът ви и без него не отивате никъде! Ами ако завали и ви развали косата?

4. Имате твърде много продукти

Всяка една реклама, обещаваща здрава, силна, гъста и блестяща коса ви печели мигновено. Към това добавете и факта, че балсамът, маската, шампоанът, пяната и лаковете за коса са най-добрите ви приятели!

5. Говорейки за най-добър приятел...

Това е безспорно вашият фризьор. Той разбира идеално проблемите ви, изслушва ви и споделя същото виждане за прическите. И всичко това само срещу заплащане. В крайна сметка обаче, щастието няма цена.

Коментирай