Здраве и красота

Не пропускай това в козметичната си рутина!

Какво трябва да правим всеки ден, без изключение?

13.05.2015г. / 17 36ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Иновациите и постоянното представяне на нови и по-добри продукти и процедури безспорно улесни живота ни, но и ни направи много по-недоверчиви.

Тъй като всяка жена е имала поне един случай в живота си, в който е останала изключително недоволна от дадена терапия, която използва за първи път, определено гледаме „под лупа“ и проучваме повече.

Тъй като нещата, с които не трябва да рискуваме са много, решихме днес да обърнем внимание в другата посока.

Представяме ви изпробваните стъпки в красотата, които не трябва да изпускаме при никакъв случай в своята козметична рутина.

Ако не правите някое от следващите неща, най-добре поправете грешката докато е време.

Свързани статии

1. Слънцезащита

Колкото и да обичате слънчевите бани и топлината на лъчите, не забравяйте да им се радвате само и единствено с правилна защита. Съобразете своя тип кожа с продукта, който използвате – по този начин ще намалите риска от изгаряния, дискомфорт, пигментни петна, поява на бенки и много по-сериозни проблеми. Това важи за през цялата година, не само летните дни.

2. Използвайте конец за зъби

Тук не става въпрос само за това, да направите зъболекаря си доволен. Истината е, че четките за зъби, колкото и тънки да са те, не могат да достигнат и да почистят изцяло. Минаването с конец през най-тесните места, като тези между два зъба, ще ви спести болки и неприятни посещения.

3. Защита от температура за косата

Най-големият враг на здравата и красива коса са инструментите, които работят на принципа на високата температура. Разбираме, че харесвате косата си перфектно права или къдрава, но поне използвайте продукт, който да я защити. В противен случай, цъфтенето на краищата, накъсването на косъма и стърчащите кичури ще са едва част от проблемите, с които ще се наложи да се справяте.

4. Редовно ексфолирайте

Ако използвате редовно ексфолиант, ще се радвате за много по-дълго време на свежа и чиста кожа. Нищо не е способно да почисти по такъв начин мъртвите клетки и да освежи цялостната ви визия. Желателно е да имате предвид, че тази процедура се прави веднъж седмично, за да не постигнете обратния ефект.

5. Почиствайте грима

Много пъти сме си лягали с грим, защото откровено ни е мързяло да отидем до банята. Това никак не е хубаво, защото със спестените 5-10 минути, сте създали преграда, с която кожата няма как да диша. Освен това, директно държите замърсявания, които няма как да доведат до каквото и да е добро.

Коментирай
Свободно време