Здраве и красота

Тайни за млада кожа от София Лорен

За красива кожа без бръчки

27.05.2015г. / 12 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: фейсбук страница Sophia Loren

Снимка: фейсбук страница Sophia Loren

Без значение от възрастта, жената може да бъде винаги красива, ако знае някои малки трикове за красота. Днес споделяме тайните за млада кожа на лицето на една от най-красивите жени в киното – София Лорен.

През годините актрисата често е споделяла, че своята красива кожа и свеж вид, дължи не на скъпите кремове и козметични процедури, а на съставките, които природата ни е дала. Споделяме някои от нейните италиански трикове за красота.

Силно подхранваща маска за лице

В кухненски блендер сложете 1 чаена лъжичка зехтин, 1 чаена лъжичка мед и 1 супена лъжица бяло вино. Разбъркайте добре, докато всички съставки образуват хомогенна смес. Нанесете маската върху почистена кожа и оставете да действа 15 минути. След това изплакнете с хладка вода.

За суха кожа на лицето

Нормално е през летните дни кожата да бъде по-суха. За да възстановите нейните еластичност и мекота, комбинирайте 1 чаена лъжичка желатин и 100 мл сметана (неподсладена). Получената маска се поставя на почистени лице и шия за около 15-20 минути, а след това се изплаква с хладка вода.

Свързани статии

За нормална кожа

За нормална кожа е подходяща комбинацията от желатин и прясно мляко. Отново в купичка смесете 1 чаена лъжичка желатин и 100 мл прясно мляко. След като желатинът се разтвори напълно, сместа се поставя в хладилник за час-два, за да се охлади добре. След това поставете маската върху почистено лице за 15-20 минути. Тази студена маска е подходяща и за сутрините, в които се усещате подпухнали.

За мазна кожа

Ако кожата ви е по-мазна, редуцирайте отделянето на себум като смесите 1 чаена лъжичка желатин заедно със 100 г кисело мляко и няколко капки пресен лимонов сок. Тази маска също може да се постави за няколко часа в хладилник. Тя не само ще регулира омазняването, но ще направи кожата мека и подхранена.

Коментирай