Здраве и красота

Д-р Ана Пейкова: Криолиполизата премахва до 70% от мастните клетки

Как да влезем във форма за кратко време

29.05.2015г. / 16 00ч.
Михаела Лазарова
Снимки: istock

Снимки: istock

Колко продължителен е ефектът след като се приключи курс с процедура за структуриране на тялото?

При криолиполизата се правят три процедури на зона за година, което означава, че една зона не може да се третира повече от три пъти. Ефектът продължава до втория-третия месец след края на последната процедура. При хора, които имат по-голям брой мастни натрупвания, се препоръчва да се прави VelaShape.

Това е апарат, който работи с радиочестота, вакуум и инфрачервени лъчи. Радиочестотата има патент за повишаване метаболизма на мастната тъкан, т. е. ние първо втечняваме мастните клетки и подобряваме кръвообращението, а след това правим криолиполиза или замразяваме по-голям брой от мастните клетки.

VelaShape е единственият апарат, който при втора и трета фаза на целулита подобрява вида на кожата.

Каква козметика се препоръчва да се прилага върху кожата успоредно с процедурите?

Хубаво е процедурите да се съчетават с антицелулитна козметика. Вторият ефект на VelaShape е стягането на кожата. Топлината от инфрачервената светлина и температурата, до която кожата достига (42 градуса) свива еластичните влакна и по този начин тя се стяга. Тази процедура в съчетание с мезотерапия, която е с органичен силиций, който подобрява връзките между еластичните и колагеновите влакна. Ефекта е много добър за стягане на кожата. Освен целулита ние третираме и отпусната кожа.

Как да изберем правилната процедура?

Добре е да се посъветвате със специалист и да се ползват няколко комплексни методики, тъй като само с една методика не се получават добри и трайни резултати.

Кои комбинации от процедури препоръчвате за максимален ефект?

Препоръчвам да се правят тренировки във фитнес или на Power Plate. Това е вибрационна технология, при която се свива мускулатурата и натоварването е много по-голямо и за по-кратко време. Ако има локални натрупвания да се прави криолиполиза, като преди нея е добре да се направи една процедура VelaShape.

След това е добре да се направят 1-2 процедури LPG – разбива мастните натрупвания, изглажда неравностите на кожата и усилва обмяната на течности. Успоредно с това трябва да се храним балансирано.

Има ли храни и напитки, които не бива да консумираме, за да намалим риска от образуването на целулит?

Всички храни, които съдържат консерванти трябва да бъдат избягвани. Това са всички консервирани храни – консерви, пастети, колбаси, тлъстата риба, газираните напитки, всички видове лакомства, като чипс, солети и други.

Свързани статии

Друг често срещан козметичен проблем са стриите. Как да ги третираме?

При стриите имаме накъсване на еластичните влакна. Колагеновата структура също е разрушена. Стриите се появяват при прекомерно разтягане или отпускане на кожата. Има хора с ниско еластична кожа и тяхната съединителна тъкан се накъсва.

Борбата със стриите е най-трудна, тъй като възстановяването на подкожната структура е трудно. Хубаво е да се прилагат комплексни методи, да се пие колаген, да се прави мезотерапия за стягане и отделно процедури с VelaShape за стягане на кожата.

Видимо те се изглаждат, стават по-тесни и белезникави, но за пълното изчезване на стриите няма метод, който да е ефективен.

Пожелание към читателките на Az-jenata.bg...

Пожелавам им да бъдат много здрави, красиви, позитивно настроени и да вярват, че всяка една жена може да постигне със себе си това, което тя иска.

Снимки: istock

Коментирай