Здраве и красота

5-факторната диета на Хали Бери

Прелестна фигура с няколко прости стъпки

12.08.2015г. / 13 38ч.
Илияна Николова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Хали Бери е една от най-сексапилните жени на планетата. Няма роля, в която да не изглежда добре. Бивш модел и успешна актриса, Бери изглежда много по-млада, отколкото е! Можете ли да повярвате, че е на 48?

Ако искате да запазите младостта си, последвайте нейната диета! Според нея, хранителният й режим е в основата на това тя да изглежда с години по-млада и свежа. 

За съжаление, Хали Бери има диабет тип 1, което не й позволява да яде определени храни, но пък самата тя смята, че избягването на добавените и изкуствени захари й е помогнало да съхрани младежкия си външен вид.

Диетата на Хали Бери включва изобилие от пресни плодове и зеленчуци, за да може организмът й да си набави нужните витамини и минерали. Сладкишите и напитките, съдържащи добавени захари са изключени от менеюто й.

Ако искате да спазвате подобен на нейния режим наблегнете на протеините – месо, риба, морски дарове, постно пуешко, печено пилешко на скара, сьомга, риба тон, пресни салати. 

 
Снимка: Reuters

Бери си позволява по една-две чаши вино от време на време, но предвид състоянието й алкохолът е почти забранен, тъй като носи излишни празни калории на организма.

5-факторната диета на Хали Бери

Хали следва простичък диетичен план, който не предполага екстремно гладуване и лишаване от храна. Най-общо казано, 5-факторната диета включва 5 хранения на ден. Не е особено нискокалорична, но е ефективна. Не се налагат броене на калории или строги лишения. 

Храненето по 5 пъти на ден в малки количества поддържа метаболизма и предпазва от излишно преяждане, пагубно за организма. Така задоволявате глада си, не допускате прегладняване, предразполагащо към преяждане и възпрепятствате екстремните скокове на нивата на глюкозата в кръвта.

Свързани статии

Какво включва 5-факторната диета?

Елементите, които трябва да включите в менюто си, ако спазвате 5-факторната диета, са задължително белтъчини, течности, сложни въглехидрати, мазнини и фибри. Тези 5 елемента формират менюто за деня. 

Всяко хранене трябва да отнема 5 минути за консумация, тоест порцията трябва да е много малка. 

В добавка, Хали Бери прави ежедневни прости упражнения по 25-30 минути на ден, включващи загрявка, упражнения за горната и долната част на тялото и 5-минутен джогинг. Не звучи трудно, нали? 

Коментирай
Свободно време