Здраве и красота

Най-ефикасните билки за отслабване

Как да намалите глада за сладкиши

18.09.2015г. / 10 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Загубата на излишните килограми понякога може да се окаже мисия невъзможна. Важно е не само да променим начина си на хранене, да спортуваме, но и да се доверим на някои естествени добавки, които подпомагат отслабването.

Днес споделяме списък с едни от най-ефективните билки, които може да се консумират под формата на чай или хранителни добавки.

Гурмар (листа)

Гурмар е билка, която е част от аюрведическата медицина и често се препоръчва на хора, които страдат от затлъстяване. Билката действа като диуретик, като по този начин елиминира излишните течности от тялото, токсините. Също така намалява апетита към сладки лакомства и подобрява храносмилането.

Женшен

Женшенът е една от най-приеманите билки. Тя не само повишава и подобрява паметта, но може да помогне при свалянето на излишните килограми. Нейните съставки действат като стимуланти и термогени, които повишават метаболизма, дават енергия и правят тренировките още по-ефективни. Ето защо преди спорт, винаги пийте ароматен чай от билката.

Риган

Риганът е богат на антиоксиданти и е една от най-ефективните билки за отслабване. Спомага за нормалното функциониране на храносмилателната система, детоксикира тялото и повишава нивата на серотонин. Повишените нива на серотонина намаляват риска от емоционалното хранене, намаляват апетита.

Свързани статии

Бял трън

През последните години тази билка става все по-популярна със своите прочистващи свойства. Тя спомага за детоксикирането на черния дроб, което е важно за поддържането на един добър метаболизъм.

Йерба мате

Йерба Мате е популярна билка, която много хора приемат сутрин под формата на чай и като заместител на кафето. Тя дава енергия, увеличава метаболизма и доставя на организма ви минерали, витамини, антиоксиданти и аминокиселини.

Снимка: istock

Коментирай