Здраве и красота

Прикрийте торбичките под очите

Лесен начин за незабавна красота

09.10.2015г. / 14 21ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Натоварените работни графици, постоянните грижи, стресът, недоспиването, нездравословните и нередовни хранения, както и нощният живот могат да доведат до неприятни последици с кожата.

Визуално всички тези вредни навици дават своето отражение в начина, по който изглеждате.

Преждевременно появяване на бръчици или тъмни кръгове под очите са едни от най-разпространените.

Повечето дами се притесняват основно от торбичките, тъй като те не просто, че са подпухнали, но и значително по-тъмното им оцветяване си личи почти под всякакъв грим.

Свързани статии

Ясно е, че съветваме да прекратите вредните ежедневни навици и да промените начина си на живот.

Докато го направите обаче, не можете да си позволите постоянно присъствие на тъмни и подпухнали кръгове под очите.

Точно поради тази причина представяме лесен начин, с който да прикриете първите белези на умората върху своето лице.

Ето кои са задължителните стъпки за добър ефект.

1. Хидратиране

Ако се опитвате да приложите коректор или какъвто и да е друг покриващ продукт върху суха кожа, единственото, което ще постигнете, е подчертаване на тъмните кръгове. Ключовата дума за красив вид е хидратацията. Събудете очите си с използването на кремове, които съдържат кофеин – те действат като сутрешно еспресо за кожата.

2. Покриване

Да, със сигурност ще имате нужда от коректор, за да покриете тези тъмни кръгове, но трябва да сте сигурни, че ще е точният такъв. Използвайте средна консистенция между течен и крем, защото по този начин ще хидратирате и едновременно ще задържите коректора на мястото му.

3. Подчертаване

Хайлайтерът е добър върху тъмните кръгове, макар че изглежда нелогично да се поставя точно там. Предимството е, че можете да използвате светлината, за да изместите акцента от проблемните зони. Избягвайте течен коректор върху външния и вътрешния ъгъл на окото и завършете с нанасянето на сенки. По този начин ще създадете визуален лифтинг ефект.

Коментирай