Здраве и красота

Съвети преди да използвате преса за коса

Какво да имате предвид?

14.10.2015г. / 12 45ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всеки ден косата ви трябва да изглежда страхотно, без значение текстурата или вида на косъма ви.

За тези дни, в които усещате, че гривата ви има нужда от малко външна намеса и помощ, за да изглежда блестяща и без стърчащи косъмчета или просто искате да промените ежедневния подход, пресата за коса е единственият инструмент, който ви трябва.

Той е способен да ви дари с перфектно прави кичури или обемни букли, подчертаващи сексапила ви. И всичко това за нула време.

За да се справите с това обаче, трябва да имате предвид няколко неща преди да започнете да използвате пресата.

Свързани статии

Ето кои са те.

1. Никога на влажна коса

Важно е никога да не използвате пресата върху влажната си коса. Това ще я увреди по начин, по който трудно ще я възстановите.

2. Сешоар

Изправете косата със сешоар колкото можете повече. Ако кичурите ви са гладки преди пресата, това ще задържи ефекта по-дълго време и ще направи стилизирането много по-лесно и бързо.

3. Четка

Задължително срешете косата преди, по време и след като изправяте с преса. По този начин ще отделите кичурите и ще се спасите от евентуално заплитане в краищата.

4. Защита

Използвайте олио за защита от термична обработка на косъма, което е с лека текстура и няма да тежи излишно на косата. Препоръчваме естествените масла като кокосово или бадемово, но в малки количества.

5. Температура

Изберете си преса за коса, на която може да се настройва желаната температура. След това, задължително поддържайте температура от 365 градуса, защото това е оптималната температура, на която можете да оформяте, без да изгорите или да нанасяте непоправими вреди.

Коментирай