Здраве и красота

3 прости стъпки срещу чупливи нокти

Кои са най-честите грешки, които правим при пилене на ноктите?

23.10.2015г. / 15 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Поддържането на ноктите не е особено лесна задача. Не всяка жена умее еднакво добре да поддържа маникюра си. Често се допускат грешки, които правят ноктите още по-чупливи. Грешките се случват най-вече при пиленето на ноктите. Погрешното пилене крие риск от сериозна увреда на нокътя.

Ето как трябва да пилите ноктите си, за да са здрави и красиви:

Пилете в една посока

Всички или поне повечето жени пилят ноктите си в двете посоки. Това е напълно погрешно. Трябва да движите пилата само в една посока без да я връщате назад, защото това предизвиква цепнатини в ноктите.

Тези цепнатини в последствие стават пукнатини и настъпва счупване на нокътя.

Да пилите ноктите само в едната посока означава да започнете от средата на нокътя и да пилите до единия му край, след това от средата към другия край.

Снимка: iStock

Свързани статии

Използвайте мека пила със ситни частици

Никога не избирайте твърдите и прекалено груби пили. Те увреждат много сериозно нокътната плочка и правят нокътя изключително податлив на цепене, лющене и чупене.

Вместо това пилете с нежна пила. Върши същата работа, но просто малко по-бавно. За сметка на това ноктите ви ще са по-здрави.

Дръжте пилата винаги хоризонтално

Докато пилите ноктите си се уверете, че държите пилата хоризонтално, а не под ъгъл. Това ще допринесе за правилното изпиляване на ноктите без увреждането им. Пиленето под ъгъл прави върха на ноктите податлив на чупене и лющене.

Коментирай