Здраве и красота

Съвети за грима на дамите с бледа кожа

И грешките, които правят кожата още по-бледа

18.11.2015г. / 15 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Дамит е с бледа кожа трябва да са особено внимателни, когато се гримират. Бледата кожа предполага определени рискове с цветовата гама и вида грим, които могат да ви направят още по-мъртвешки безжизнени.

Има начин да изглеждате добре въпреки бледата си кожа. Само трябва да последвате тези съвети за правилно нанасяне и избор на грим за бледа кожа.

Използвайте кафяви спирала за очи и молив

Най-разпространени са черните спирали за очи, както и околоочните моливи. Не правете грешката да ги употребявате, само защото повечето жени го правят. За бледата кожа много по-подходяща е кафявата гама, която ще внесе свежест, жизненост и красота на кожата ви и ще подчертае естествения контур на чертите ви.

Не носете тъмен бронзант

Много жени правят тази грешка – опитват се да прикрият бледостта си с тъмен бронзант. Получава се огромен контраст между лицето и кожата на врата ви, който всички забелязват и който ви кара да изглеждате като с маска. Най-добре е да не слагате подобен продукт на лицето си. Ако все пак държите да носите бронзант, изберете максимално доближаващ се до вашата кожа цвят.

Не се престаравайте с ружа

Подобна на грешката с бронзанта е и тази с яркия руж. Не се опитвайте да компенсирате бледата кожа с ярък руж, защото ще заприличате на Буратино. Придържайте се към светлите цветове, които са няколко тона по-тъмни от естествената ви кожа. Най-добрият избор е светлобежовото и прасковеното.

Снимка: iStock

Избягвайте сенките с цвят на слонова кост

Този цвят сенки допринася да изглеждате още по-бледи. С него няма да постигнете подчертаване на красотата на очите си, а ще ги слеете в общата тоналност.

Използвайте кремообразен фон дьо тен

Използването на фон дьо тен на прахообразна основа прави кожата по-безжизнена и суха. За да скриете най-добре несъвършенствата си, използвайте кремообразен фон дьо тен. Той има по-плътна покривност и се нанася по-добре.

Свързани статии

Носете яркочервено червило

Много жени с бяла кожа се страхуват да носят червено червило, за да не ги направи още по-бледи. Това не е вярно. Бялата кожа е много подходяща за дръзко червило. То ще ви накара да изглеждате още по-зашеметяващо. Добрият избор на фон дьо тен и червеното червило ще ви направят неотразими.

Използвайте коректор с леки отблясъци

Ако ползвате коректор, не взимайте от най-бледата тоналност. Гледайте в коректора да има бляскави частици, за предпочитане с прасковен цвят. Това ще ви накара да изглеждате момичешки свежа и с жива кожа.

Коментирай