Здраве и красота

3 природни метода срещу стрии

Как да повлияем стриите по натурален път?

12.11.2015г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяка жена мрази стриите. Те са ужасяващи и загрозяващи красотата и кожата. Много жени не смеят да се съблекат по бански заради тях. Други пък не се осмеляват да облекат по-предизвикателни и изрязани дрехи.

В основата на тези терзания са ужасните стрии. Какво можем да направим, за да ги премахнем или намалим? Има няколко начина, които в домашни условия ще ви помогнат в това начинание!

Захар

Натуралната бяла захар е един страхотен начин да се отървете от стриите. Тя е добър ексфолиант, който прави кожата гладка и красива.

Смесете 1 супена лъжица сурова захар с малко бадемово масло и няколко капки лимонов сок. Разбъркайте добре и втрийте енергично в засегнатите от стрии участъци. Търкайте внимателно в продължение на няколко минути. След това изплакнете. След няколко седмици процедури ще видите, че стриите започват да стават по-тънки и незабележими.

Белтъци

Снимка: iStock

Белтъците съдържат естествени протеини. Те, заедно с аминокиселините в белтъците, са мощно средство срещу стриите.

Отделете белтъка на едно яйце. Разбийте го с вилица. Почистете засегнатото място на кожата и нанесете дебел слой белтък. Оставете да изсъхне. След това изплакнете със студена вода. Правете това в продължение на няколко седмици всеки ден и ще видите резултатите.

Сок от картофи

В картофите се съдържат важни количества витамини и минерали. Те стимулират регенерирането и обмяната на кожата, както в най-горния епидермален слой, така и във вътрешните слоеве. По този начин кожата се възстановява лесно и подхранва здравия си вид.

Нарежете два картофа на дебели резени. Едното парче втрийте в стриите за няколко минути. Правете втриването с концентрични кръгообразни движения. Важно е нишестето или бялото вещество видимо да остане по кожата.

Направете това с всяко парче картоф. След това оставете кожата да изсъхне напълно, след което измийте с хладка вода. Правете това всеки ден до постигане на ефект.

 

Коментирай