Здраве и красота

Лечение на женските болести с Шуслерови соли

Вижте съветите на най-популярния немски шуслеров терапевт графиня Ангелика Волфскийл

24.11.2015г. / 08 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Рискови фактори за развитието на ендометриоза са възрастта, наднормено тегло, менструални нарушения, има и генетична предиспозиция. Страдащите от ендометриоза по-често развиват и автоимунни заболявания, например ревматоиден артрит. Рискът от повторна поява на ендометриоза след проведено лечение достига до 15%.

От гледна точка на китайската медицина, ендометриозата, както и кистите по яйчниците и миомата, се дължат на смущения в енергията Чи на черния дроб. При ендометриозата е нарушен не само енергийният поток, но и този на кръвта, което води до блокади и до този абнормален растеж на тъкани.

Съветите на Ангелика Волфскийл включват една цялостна промяна в начина на живот и в храненето, както и лечебни схеми за изчистване на организма на клетъчно ниво и връщането на здравословния баланс. Болните от ендометриоза трябва да се откажат от месото, млякото и млечните продукти. От менюто трябва да се премахнат също пшеницата и всички продукти, съдържащи глутен, свързан с възпалителните процеси в организма. Като заместител на хляба може да се прави хляб от елда, има също комбинации от нахут, просо и др.

Подходящи храни са: киноа, амарант, кафяв ориз, пресни плодове и зеленчуци, мазна риба, боровинки, студено пресовани масла (вечерна иглика, ленено масло или зехтин). Богатите на фибри храни помагат за изчистването на токсините и елиминирането на излишъка от естроген.

Шуслерова терапия за успокояване на възпалението на маточната лигавица:

Сутрин – 5 табл. от сол №4 калиев хлорид, разтворени в чаша вода;

На обяд – 5 табл. сол №11 силицея, разтворени в чаша вода;

Вечер – 5 табл. сол №9 натриев фосфат, разтворени в чаша вода.

Тази комбинация трябва да се приема в продължение на месеци, за да се постигне траен ефект.

Правилното хранене и Шуслеровата терапия заедно с повече физическо движение, методи за отпускане и релаксация помагат за овладяването на симптомите. Двигателната активност помага за повишаване на нивата на ендорфини – естествените болкоуспокояващи на организма. Масажи, кални бани и йога са още една добра мярка за симптоматично лечение. Хомеопатията, физикалната, ензимната, микробиологичната и фитотерапията предлагат допълнителни възможности за лечение.

Акупунктурата и традиционната китайска медицина също могат да помогнат. Ако имате наднормено тегло, отслабнете! И се откажете от тютюнопушенето!

Синдромът на поликистозните яйчници е заболяване, което се установява при 5-10% от жените в репродуктивна възраст и е една от причините за безплодие и стерилитет. Най-често засяга жени във възрастта между 15 и 25 г. Тъй като става дума за хормонално разстройство, лечението е комплексно и продължително.

Симптомите са разнообразни и това често затруднява диагностицирането: нередовна менструация, акне, наднормено тегло, резки промени в настроението, нетипично, прекомерно окосмяване, изтъняване на косата или косопад, тъмни петна по кожата и други. Има много фактори, които предразполагат към развитието на поликистозни яйчници: генетични, излагане на синтетични естрогени, инсулинова резистентност.

Ангелика Волфскийл съветва дамите да не се боят да вървят по собствения си път, да бъдат искрени пред самите себе си, да действат според вътрешните си влечения. Нужни са комплексни промени в живота, за да може жената да се пребори с коварното заболяване, като промяна на храненето, спорт, дамите трябва да се пазят от влага и студ, особено в дните на менструалния цикъл, когато организмът е по-уязвим.

Терапия с Шуслерови соли за балансиране на хормоните при поликистозни яйчници:

ШС №4 калиев хлорид – най-важното средство за жлезите, неутрализира псевдохормони и токсини;

ШС №6 калиев сулфат – активира вътреклетъчно обмяната на веществата;

ШС №7 магнезиев фосфат – подхранваща сол за вегетативната нервна система.

Коментирай