Здраве и красота

3 домашни грижи с кокосово мляко

За гладка като кадифе кожа

31.12.2015г. / 08 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Времето около празниците ни предоставя възможност да поглезим себе си с различни спа процедури и други грижи дори у дома. Използвайки ценни аромати, ние помагаме на всичките ни сетива да се отпуснат. Един аромат, който по-често трябва да добавяте в ежедневните си грижи е този на кокоса.

Кокосовото мляко е чудесно не само за пиене, но и за домашни козметични рецепти. Днес споделяме три уханни грижи с аромат на тропик.

Душ гел

Към душгела, който ползвате, добавете 1/4 чаша пълномаслено кокосово мляко. По желание може да добавите и няколко капки етерично масло от лавандула. Така за всеки един ден ще имате една невероятна кокосова грижа за вашата кожа. Кокосовото мляко може да бъде част и от вашите релаксиращи вани.

Млечна вана

Всички сме чували легендата за Клеопатра и нейните млечни бани, на които е дължала красивата си и млада кожа. Поглезете се и вие като истинска принцеса. Смелете 1/2 чаша овесени ядки. Добавете ги към ваната заедно с 1-2 чаши кокосово мляко и една супена лъжица мед.

Свързани статии

Кокосов пилинг

В купичка комбинирайте 1/2 чаша кокосово мляко с 1/2 чаша кафява нерафинирана захар и супена лъжица кокосово масло, предварително леко разтопено в микровълнова фурна (но да не е горещо, за да не разтвори зрънцата захар) или на водна баня.

Разбъркайте добре и нанесете върху кожата с леки масажни движения (след като сте се изкъпали с душ гел). Масажирайте около 2-3 минути и след това изплакнете с вода.

Ще видите колко мека и подхранена ще бъде кожата ви след тези три грижи с кокосово мляко.

 

Коментирай