Коламаската е не само най-бързият и най-лесният начин за премахване на космите от триъгълника, но и най-дълготрайният. Но не всички жени могат да изтърпят болката, която причинява.

Затова се обръщаме към бръсненето. То също е бързо, но за съжаление може да се окаже и не по-малко проблематично от коламаската. При неправилно бръснене съществува риск от поява на дискомфорт, сърбеж, зачервяване, обрив, наранена кожа.

Какво трябва да знаем за правилното бръснене на триъгълника?

Преди всичко, ако скоро не сте бръснали интимните си части, добре е да подстрижете космите с ножица, защото в противен случай ще се затрудните. Не само самобръсначката ще се задръсти, но съществува риск да нараните кожата си от прекомерното драпане.

Не пропускайте нанасянето на крем преди бръснене

Нанасяйте крем или балсам за преди бръснене, за да омекотите кожата и космите преди процедурата. Така много по-лесно ще премахнете излишното окосмяване по бикини линията.

Винаги избирайте правилната самобръсначка

Уредът, с който ще боравите е много важен. Колкото и съблазнителни да са евтините самобръсначки за еднократна употреба, не им се доверявайте. Изберете специално изработена за женската анатомия и нужди самобръсначка, за да извършите обезкосмяването качествено и безаварийно.

Въпреки че ще вложите малко повече пари, няма да съжалявате. Тези специални самобръсначки освен това са и дълготрайни и ще ви се отплатят.

Ексфолирането е от значение

Когато се заговори за ексфолиране, най-честата асоциация у жените е свързана с лицето. Ексфолирането обаче е необходимо за много части на тялото, включително бикини линията.

Нежното ексфолиране позволява премахването на мъртвите кожни клетки и омекотяването на космените фоликули, така че бръсненето да нанесе минимални или никакви щети по кожата.

5-минутен масаж с нежен ексфолиращ скраб с мека памучна кърпа е чудесен вариант преди бръснене.

Още по темата

Избягвайте триенето на сухо или захабените ножчета

Това само ще влоши положението на кожата ви. Бръсненето трябва да се случва с лекота, ножчетата трябва да се плъзгат нежно и без усилие по кожата. В противен случай рискът от нараняване на кожата или порязване е голям. Дори кожата да не се инфектира или възпали веднага, това може да се случи след известно време, когато сложите и бельото си.

Винаги сменяйте ножчетата веднага щом усетите, че плъзгането става трудно и с усилие.

Нанасяйте овлажняващ крем

След бръснене кожата има нужда от успокояване и хидратиране. Ако я оставите без никакъв овлажнител, тя ще започне да съхне и да ви сърби. При нанасяне на подходящ хидратант кожата се предпазва от възпаления и дразнения.

Снимка: iStock