Здраве и красота

Домашна коламаска с натурална тръстикова захар

Как да отстраним излишното окосмяване бързо и лесно у дома?

15.01.2016г. / 07 50ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяко момиче поне веднъж в живота е опитвало да си направи коламаска. Вярно е, че това е един от най-ефективните и евтини начини да отстраните излишното нежелано окосмяване, но защо да не го направите още по-евтин и удобен за вас?

Направете си домашна коламаска, която ще щади кожата, ще помогне за по-качественото отстраняване на космите и ще предотврати възпалението на кожата. Вижте как!

Съставки, необходими за една доза:

  • 2 супени лъжици лимонов сок от пресен лимон
  • 1 чаша сурова тръстикова захар
  • 2 супени лъжици вода
  • Царевично нишесте
  • Средно голям съд за готвене
  • Метална купа
  • Няколко ленти от плат

Лимоновият сок, захарта и водата се слагат на котлона в съд за готвене. Сместа бавно се загрява на среден огън докато кипне. След това намалете огъня и оставете да покъкри. Разбърквайте от време на време. Сместа трябва да придобие кремообразна и гладка текстура.

Свалете от котлона и прехвърлете коламаската в металната купа. Нека изстине малко. Ако сместа стане малко по-тъмна не се притеснявайте – така трябва да стане.

Докато чакате да изстине сместа ексфолирайте краката си. Така ще подготвите кожата за процедурата. За целта ще използвате царевичното нишесте. Подсушете краката си и нанесете полупрозрачен слой от него върху краката.

С шпатула или лъжица гребнете малко от коламаската. Нанесете върху крака си като движите лъжицата или шпатулата по посока на косъма. Много е важно да не нанасяте обратно на растежа на косъма, защото така лентите няма да хванат нищо.

Свързани статии

След като сте нанесли хубаво сместа, покрийте плътно с лента плат. Натиснете добре с длани, за да полепне добре. Изчакайте 30-40 секунди, след това рязко дръпнете лентата откъм долната й страна по посока нагоре.

Направете това с космите на целите крака и сте готови!

Забележка: Този вид коламаска е подходящ само за крака и ръце. Не я прилагайте върху бикини линията и областта над горната устна, защото съществува риск от възпаления и усложнения. За тези нежни области се приготвят други специални смеси.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време