Здраве и красота

Как да подобрим енергията си чрез етерични масла

Ароматът на бергамот ще ви помогне да увеличите яркостта на вашата аура

24.02.2016г. / 15 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Етеричните масла са летливи ароматни вещества, извлечени от растения. Те имат невероятни свойства и от хилядолетия се използват с терапевтични цели, както и за подобряване на биоенергията!

Някои масла са в състояние да възстановят самочувствието, да подобрят нагласата. Споделяме някои от тях, които да добавите във вашето ежедневие. Може да ги прилагате върху кожата си, да ги добавяте в козметиката за тяло, в релаксираща вана или в ароматни лампи.

Масло от портокал

Маслото от портокал е чудесно за повишаване на вашата положителна нагласа и вяра. Ще помогне да отворите в себе си положителната енергия. Препоръчва се да се наслаждавате на негови аромат след боледуване.

Масло от босилек

Маслото от босилек може да ви помогне да подобрите самооценката си, да бъдете по-уверени, да премахнете страха и притесненията.

Масло от бергамот

Ароматът на бергамот ще ви помогне да увеличите яркостта на вашата аура, да постигате успехи и лесно да преодолявате трудностите. Също така е чудесно за неутрализирането на отрицателната енергия.

Масло от дафинов лист

Помага да възстановите аурата, особено след тежки периоди. Когато се чувствате тъжни, самотни или искате да засилите имунната система, доверете се на маслото от дафинов лист.

Масло от ванилия

Ароматът на ванилия ревитализира и спомага да хармонизирате климата у дома. Когато добавите от него върху себе си или освежите дома си с него, ще видите колко по-лесно и приятно комуникирате с любимите ви хора.

Масло от карамфил

Стресът и напрегнатите ситуации са част от нашето ежедневие. Когато искате да релаксирате, да подобрите личното си усъвършенстване, трябва да добавите в ежедневието си аромат на карамфил. Маслото ще укрепи аурата ви, ще ви предпази от негативна енергия и ще спомогне за по-бързото ви възстановяване след заболявания и операции.

Масло от здравец

Маслото от здравец има силата да премахва механизмите на самоунищожение, като комплекс за малоценност и зависимостта от мненията на други хора. За да подобрите вашата мотивация и да добиете повече увереност в себе си, доверете се на това масло.

Масло от грейпфрут

Ароматът на този цитрусов плод ще ви помогне да постигнете успех в работата и в комуникацията.

Масло от риган

Раздразнителност, гняв, импулсивни погрешни реакции. Всичко това може да сведете до минимум, ако добавите в ежедневието си масло от риган.

Свързани статии

Масло от иланг иланг

Привлича положителната енергия и любовта, възстановява симетрията и насърчава действието на висшите чакри.

Масло от джинджифил

Улеснява възстановяването на аурата при заболявания, травми, операции, липса на мотивация и енергия. И не на последно място ще ви покаже правилния път в любовта.

Снимки: istock

Коментирай