Здраве и красота

Цялостна грижа за кожата с кокосово масло

Използвайте кокосовото масло по всевъзможни начини!

02.03.2016г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Кокосовото масло е много полезно за организма и кожата. Неслучайно то е основна съставна част от множество козметични продукти. Те обаче в повечето случаи са прекалено скъпи за честа употреба. Затова можете да използвате единствено кокосовото масло като средство за подобряване здравето на кожата си.

Не е необходимо да прекалявате с количеството кокосово масло. Най-хубавото на това природно чудо е, че само малка капка от него върши чудеса.

Как да използвате кокосовото масло за разкрасяване?

За премахване на грим

Нанесете една капка кокосово масло върху памучен тампон за демакиаж. Разтрийте с въртеливи движения и нежно премахнете грима. Кожата е не просто почистена, но и дълбоко хидратирана и овлажнена.

За подхранване на косата

Достатъчно е да нанесете една щипка кокосово масло върху корените на косата, за да я направите бляскава, подхранена, да спрете накъсването на косъма и цъфтежа на краищата.

За по-голяма ефективност можете да нанесете кокосовото масло на леко влажни краища, да увиете косата с памучна кърпа и да оставите да действа за през нощта.

Успокоява напукани пети

Напуканите пети са проблем номер едно на много жени. Напукването на кожата на петите е най-сериозно през лятото, когато краката са боси и са изложени на вредното влияние на въздуха, вятъра, горещината.

Но през зимата петите също се напукват от грубите зимни обувки. Затова имат нужда от специални грижи.

Кокосовото масло е най-добрият начин да се справите с напуканите пети. Необходимо е само да нанесете малко количество от него върху памучен тампон, да го привържете към петите, да обуете памучен чорап и да оставите маслото да действа през нощта.

На сутринта махнете тампона и ще се уверите в чудото на кокосовото масло. Правете тази подхранваща маска за крака 3 пъти седмично и краката ви никога повече няма да са уморени, напукани и сухи.

Подхранва и овлажнява устните

Направете си домашен натурален балсам за устни с кокосово масло. Смесете 4 грама от него с 4 грама масло от жожоба. Добавете 2 грама натурален восък и разбъркайте. Направете това на водна баня на котлона. Разбърквайте непрекъснато, докато съставките се смесят. След това излейте съдържанието в подходяща кутийка и оставете да се охлади.

Мощно при акне

Кокосовото масло има антиалергични и противовъзпалителни свойства. Можете да го нанасяте директно върху възпалените пъпки по кожата. Постепенно те ще започнат да отшумяват, а кожата ще бъде дълбоко хидратирана и мека.

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време