Здраве и красота

SOS! Груби и напукани пети

Покажете красотата на вашите стъпала

20.06.2016г. / 17 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да не обявявате код червено за състоянието на петите и ходилата си през лятото, грижете се за тях всеки ден. Носенето на чехли и сандали поставя кожата на краката пред истинско изпитание. Тя става по-суха, а ако не я почиствате и хидратирате редовно, загрубява. След това натрупванията стават все повече и повече, докато един ден не се събудите с напукани пети.

Не позволявайте всичко това да се случи и на вас. Ако редовно ходите на педикюр, ежедневната грижа за краката ви трябва да е нанасяне на хидратиращ крем сутрин и вечер. Изберете такъв, който да съдържа урея и глицерин.

Отдайте предпочитание на продукт, който засилва процесите на регенерация, ускорява премахването на вроговена тъкан и предпазва от неприятна иризма, възпаления и гъбични проблеми. Такъв е хидратиращият крем за крака с урея на SNB Professional.

В случай, че не посещавате редовно педикюр и кожата на петите ви е суха и груба, нанасяйте сутрин и вечер по-богат регенериращ крем с натурални масла, който бързо да се абсорбира, без да омазнява излишно. Подарете си уханна грижа с регенериращия крем с лавандулово масло и прополис на SNB Professional.

Той възстановява и омекотява сухата и загрубяла кожа. Ароматизира нежно и действа антибактериално. Подходящ е за ежедневна грижа през летните месеци, както и за терапия при суха кожа на петите и ходилата, склонна към болезнено нацепване. В състава на крема са включени ланолин, който е естествена мазнина, най-близка до тази, която човешката кожа произвежда (себум).

Ланолинът се извлича от вълната на овцете. Той лесно се абсорбира от кожата, прави я мека и подобрява еластичността ѝ. Съчетан е с прополис и лавандулово масло, които действат антибактериално, противовъзпалително, предпазват кожата от развитието на гъбични инфекции и нежно я дезодорират. Формулата на крема е обогатена с какаово масло и масло от шея, които подхранват, овлажняват, омекотяват кожата и възстановяват нейната еластичност.

Въпреки ежедневните грижи сте на крачка от напуканите пети? Има начин да запазите мекотата и красотата на стъпалата, благодарение на възстановяващ балсам за крака на SNB Professional. Той е богат на натурални масла и е добре да го нанасяте върху кожата сутрин и вечер. Балсамът хидратира и омекотява сухата и загрубяла кожа на петите и ходилата.

В състава му влизат четири натурални масла – арган, какао, облепиха и жожоба. Те подхранват кожата и подпомагат процесите на хидратация. Балсамът е подходящ и за диабетно болни, тъй като повишава тургура и плътността на кожата и при регулярно ползване значително подобрява еластичността ѝ.

Защитете се от неприятното и болезнено усещане, което напуканите пети създават на всяка крачка. Стъпвайте леко и се радвайте на красиви и нежни ходила.

Коментирай
Свободно време