Киселинният рефлукс е много неприятно състояние. Хроничното връщане на киселини в хранопровода може да доведе до сериозни увреждания на тъканите и устната кухина.

Страдащите от постоянно връщане на киселини знаят колко трудна е борбата с тях. Наред с лекарствата, потушаващи киселините, има и натурални средства срещу рефлукс.

Джинджифилът е едно от тях. Отварата от джинджифил помага за намаляване на киселините и облекчаване на изгарящите усещания.

Отварата от джинджифил има приятен леко пикантен вкус и аромат. Тя може да бъде подправена с малко мед и лимон за по-добри вкусови и здравословни качества.

Снимка: iStock

Още по темата

Как да си направите отварата от джинджифил?

Налейте вода в тенджера и оставете да заври на силен огън. Обелете джинджифила с помощта на белачка за зеленчуци. Нарежете го на едри парчета.

След това ги пуснете във врящата вода. Намалете котлона на средна до ниска температура и варете десетина минути. След това прецедете отварата от джинджифила. Оставете леко да се охлади и добавете прясно изцеден лимонов сок от един плод и 1 лъжичка мед. Разбъркайте добре и оставете да се охлади напълно.

Налейте отварата в подходяща бутилка и пийте на малки глътки през целия ден.