Здраве и красота

За какво помага маслото от вечерна иглика

За многобройните ползи от маслото от вечерна иглика

15.07.2016г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вечерната иглика е билка с невероятни действия. Още в миналото е използвана като средство за лечение на хемороиди, за облекчение на синини и натъртвания, за бързо излекуване на рани.

Маслото от вечерна иглика е основна съставна част на много козметични продукти и хранителни добавки.

Защо маслото от вечерна иглика е толкова полезно за здравето?

Във вечерната иглика се съдържа фитохимикал, наречен гама-линоленова киселина. Тя помага за подобряването на здравето при много заболявания. Гама-линоленовата киселина (GLA) подобрява и облекчава симптомите при дихателни възпаления и въобще такива в гръдния кош.

Тя намалява възпаленията и крампите по време на менструален цикъл. Проучванията показват, че е полезна и при диабет, тъй като намалява уврежданията на нервните окончания, свързани с диабета.

Снимка: iStock

Маслото от вечерна иглика успокоява кожните проблеми, включително екземи и псориазис, като намалява сърбежа и допринася за по-бързото завяхване на кожните лезии.

Вечерната иглика е много ефикасна и при тежки симптоми на ревматоиден артрит, при който тя потиска болките и възпаленията в ставите, правейки понасянето на болестта по-лесно.

Как се използва маслото от вечерна иглика?

Маслото от вечерна иглика се намира под формата на капсули в повечето случаи. Това го прави лесно за приемане през устата. Обикновено се пие в продължение на няколко седмици като между приемите се правят паузи.

Консултирайте се с лекар, който да ви посъветва в какви комбинации и с какви други хранителни добавки е подходящо да приемате маслото от вечерна иглика, за да имате добър резултат, а и за да не се появяват някакви странични ефекти.

Коментирай