Здраве и красота

6 здравословни ползи от смути диетата

Консумирате повече суперхрани

23.08.2016г. / 17 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Нека храната ви бъде лекарство и лекарството — храна!“ - Хипократ

Мъдра мисъл, която често забравяме. В желанието си да имаме хубава фигура, прилагаме много и различни диети, някои, от които са и рискови. Все по-популярна става смути или блендер диетата. Освен, че не  гладуваме с нея (Осигуряваме си около 5-6 хранения за деня изцяло и само със смути), тя носи много ползи за здравето. Споделяме някои от тях. 

Лесно поддържате теглото си

Постигането на желаното тегло, изисква немалко усилия, особено по отношение на храненето. Да задържим желаните килограми, също не е лесно. За тези от вас, които се придържат към здравословен начин на живот, консумирането на пресни храни по този начин е много удобно, защото могат да носят със себе си смути чашата си, и да не нарушават хранителния си план. 

Хранителните вещества се абсорбират много по-бързо и са по-лесни за възприемане

За стомаха е много по-лесно да преработи храните, които предварително са смлени до перфектна гладкост. Има храни, които са твърде мазни и тежки, и отнема дълго време да бъдат преработени в стомаха.

Но, когато са пасирани и комбинирани с други полезни съставки, тялото ни реагира много по-добре на техния прием. За поддържането на добро тегло и здраве, храносмилането е ключов фактор. 

Консумирате повече суперхрани

Със сигурност има зеленчуци или плодове, които не обичате да консумирате. Смути или блендер диетата, може да ви помогне да не се лишите от нито една суперхрана. В една  чаша може да комбинирате пресен спанак, ядки, семена чиа, плодове, всякакви зеленчуци, мляко, възможностите са безкрайни.

Всички тези комбинации ви зареждат с важни хранителни елементи и са чудесен вариант да приемате суперхрани, които не са от любимите ви, без да усещате техния доминиращ вкус. 


Повече енергия

В здравословния режим на хранене, както и по време на диета, не бива да се лишаваме от полезни мазнини, тъй като някои от тях са важна част от елиминирането на излишно тегло, но ни осигуряват и енергия. Такива полезни мазнини може да си набавим, чрез консумацията на авокадо, ленено семе, кокосово мляко. 

По-красиви и здрави нокти

С правилния баланс на хранителни вещества, тялото ни става по-силно. Омега-3 мастни киселини, протеини и цинк, витамини А, Е, са все важни елементи, от които се нуждаем, за да поддържаме красиви и здрави ноктите си, кожата и косата.

Свързани статии

Съдържат се в рибата, ядките, червените меса, пълнозърнести храни, листни зеленчуци, плодовете. Благодарение на антиоксидантите, които получаваме с блендер диетата, подобряваме вида на кожата си. Тя изглежда по-млада, блестяща. 

Намалявате риска от запек

Смути диетата смила пресни продукти, към които можем да добавим вода или мляко. Получава се един здравословен баланс с добър вкус, богат на фибри. Фибрите са много важни за поддържането на доброто храносмилане, засищат,  но и улесняват изхождането. 

Снимки: istock

Коментирай