Здраве и красота

4 разкрасяващи грижи с кокосово мляко

За красива и подхранена кожа

18.10.2016г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кокосовото мляко е било използвано още преди векове, не само като храна, но и като средство за лечение и разкрасяване. Днес продължаваме да черпим от неговите полезни хранителни елементи.

Защо е толкова полезно и трябва по-често да го консумираме може да видите тук, а в следващите редове споделяме няколко идеи как може да включите кокосовото мляко в домашните грижи за красота.

Маска за всеки тип кожа

Кокосовото мляко има добри овлажняващи свойства. Когато се комбинира с други натурални съставки, сухата кожа получава една добра грижа, след която е подхранена и мека.

Необходими съставки:

  • 1 супена лъжица мед
  • 2 супени лъжици брашно от бадеми (прави се като се смелят фино няколко сурови бадема)
  • кокосово мляко, колкото да се получи гладка смес

Нанесете маската върху почистена кожа за 15 минути, след което изплакнете.

Пилинг с кокосово мляко

За да бъде кожата на лицето и тялото красива, тя се нуждае и от ексфолиация. Кокосовото масло е чудесно за направата на домашен пилинг. В купичка смесете смлени овесени ядки или мляко кафе, чаена лъжичка мед и кокосово мляко. Трябва да се получи паста. С нея масажирайте кожата на лицето или тялото в продължение на 2-3 минути без да натискате. След това изплакнете с хладка вода.

Лекият масаж ще отстрани мъртвите кожни клетки, ще премахне повърхностните пигментни петна. В резултат кожата ще бъде сияйна и по-красива. Тази грижа правете веднъж на 10 дни.

Балсам за коса

Кокосовото масло в комбинация с някои етерични масла може да помогне на изтощената ви коса да възвърне своите здравина и блясък.

Свързани статии

В касерола загрейте една чаша кокосово мляко (млякото не бива да завира). Към него добавете 5 капки масло от розмарин и 5 капки масло от градински чай. Нанесете сместа върху влажна и предварително измита коса. След 20 минути изплакнете с вода, ако косата ви е по-суха. В някои случаи се налага повторно измиване с шампоан.

Почистващ грима продукт

Почистването на грима е първата стъпка от вечерната грижа за кожата. Кокосовото мляко в комбинация с розова вода и масло от шипки, ще отстрани добре замърсяванията от грим. След това може да използвате продукт за измиване на лице, който е съобразен с типа и нуждите на кожата ви. Розовата вода и маслото от шипки са отлична грижа за кожата.

Снимка: istock

Коментирай