Здраве и красота

„Златно мляко“ – за какво помага?

И как се приготвя

20.12.2016г. / 14 03ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Природните начини да подобрим здравето си все повече навлизат в съзнанието ни. Благата на природата балансират стреса в тялото ни, извеждат токсините и стимулират правилното протичане на процесите в клетките, тъканите и органите.

Едно такова природно чудо е така нареченото „златно мляко“, пише Natural News. То е съставено от кокосово мляко, куркума, джинджифил, черен пипер. Тази невероятна смес от полезни съставки прави чудеса с тялото.

Тя не само успокоява преди и по време на сън, но и спомага за понижаването на кръвната захар, инсулина и детоксикирането на черния дроб. Всичко това докато спите!

За какво още помага „златното мляко“?

То е изключително полезно при диабет, високо кръвно налягане, артрит, рак, затлъстяване, хронични заболявания, в това число на щитовидната жлеза, сърдечносъдови заболявания, както и всички състояния, свързани с продължителни възпаления в тъканите.

Както куркумата, така и джинджифилът са мощни природни противовъзпалителни средства, които борят широк диапазон от възпалителни процеси като допълнение към стандартното лечение.

Куркумата регулира още холестерола, подобрява работата на сърцето и съдовете, предпазва от някои видове рак, прочиства черния дроб и укрепва имунната система.

Кокосовото мляко пък е много богато на витамин В, С и Е, както и фосфор, магнезий, желязо и калий.

Свързани статии

Как да си приготвите „златно мляко“?

  • 1 чаена лъжичка куркума
  • 2 чаши кокосово мляко
  • 1 щипка пресен настърган джинджифил
  • ¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
  • 1 чаена лъжичка мед

Смесете всички съставки в тенджера на котлон с изключение на меда. Гответе всичко на умерена температура, докато започне да бълбука. Разбърквайте непрекъснато. Пресейте накрая джинджифила през решетъчна лъжица или цедка. Добавете меда и разбъркайте, докато е горещо.

Коментирай
Свободно време