Здраве и красота

10 мощни натурални масла срещу стареене

Предпазват от бръчки и правят кожата млада

24.01.2017г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Бръчките и стареенето на кожата са проблеми, за които никоя жена не иска да чува. За щастие има полезни натурални масла, които могат да потиснат стареенето и да изгладят кожата. Кои са те?

Кокосово масло

Натуралното кокосово масло е много богато на антиоксиданти и има свойството да стимулира производството на колаген. Той предотвратява преждевременната поява на бръчки и фини линии, което прави кожата млада и стегната. Кокосовото масло е полезно още при псориазис, екзема и екстремно суха кожа.

Арганово масло

Маслото от арган е другото много полезно масло срещу стареене. То е изключително богато на витамини А и Е. Аргановото масло намалява стареенето, пигментните петна, атакувайки свободните радикали.

Масло от жожоба

Маслото от жожоба съдържа множество полезни минерали, както и антиоксиданти, каквито са витамините С и Е. То стяга, хидратира кожата и предотвратява появата на бръчки.

Бадемово масло

Бадемовото масло е много полезно за кожата, защото стимулира кръвообращението. По този начин еластичността на кожата и нейното естествено захранване с полезни вещества се подобрява. Резултатът е здрава и опъната кожа.

Масло от лавандула

Лавандулата е прекрасно растение с невероятни свойства по отношение на кожата. Тя атакува свободните радикали, неутрализира действието им и прави кожата млада и мека. Освен това лавандулата има противогъбични свойства, което допълва полезното ѝ действие.

Зехтин

Зехтинът е много богат на мастни киселини. Ето защо той е полезен не само за кожата в борбата с бръчките, но и за цялостното здраве, поддържайки функциите на сърдечносъдовата система.

Свързани статии

Масло от семки на нар

Нарът е дар от природата. Консумацията му допринася за предпазването на организма от стареене. Маслото от семки на нар има мощно действие върху кожата. То я прави еластична и дълбоко хидратирана.

Масло от авокадо

Маслото от авокадо намалява петната, има естествен лифтинг ефект и премахва бръчките. Полезно е за суха кожа, особено през зимата, защото я хидратира в дълбочина.

Масло от пшеничен зародиш

Да, съществува и такова масло. То също пази кожата млада, овлажнява я, изглажда тена и стимулира регенерацията на клетките.

Масло от нийм

Нийм е аюрведическа билка, която помага изключително много на кожата в борбата с бръчките. Маслото от нийм има мощни антибактериални и успокояващи свойства.

Снимки: iStock

Коментирай