Здраве и красота

5 естествени начина за изсветляване на устните

Ако имате тъмни устни, направете ги нежнорозови с тези трикове!

10.03.2017г. / 10 13ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сочните и розови устни са привлекателни, но не всеки има късмета да притежава такива устни. Някои хора имат естествено по-тъмни устни и правят всичко възможно да ги изсветлят с козметични продукти.

Има някои натурални методи за изсветляване на устните, които можете да опитате.

Розова вода

Розата е прекрасно маслодайно растение, което има редица лечебни свойства. Розовата вода успокоява, охлажда, овлажнява и също така придава нежен розов оттенък на устните.

За да ги изсветлите смесете няколко капки мед с една капка розова вода. Нанесете върху устните 3-4 пъти на ден.

Зехтин

Зехтинът хидратира и подхранва в дълбочина. Той има овлажняващ, но и изсветляващ ефект. Нанесете малко зехтин върху устните си и масажирайте нежно няколко минути. Правете това всеки ден преди лягане.

Захар

Захарта е страхотен ексфолиант, който подхранва. Тя премахва мъртвите клетки от кожата на устните като така стимулира деленето на нови клетки. Устните изглеждат меки, розови и нежни след употреба на захар вместо ексфолиант.

Снимка: iStock

Смесете 2 супени лъжици захар, стрити на пясък с 2 супени лъжици масло от бадем. Ще се получи нежна паста, която да втриете в устните. Правете процедурата веднъж седмично за естествен розов блясък на устните и намаляване на тъмния им цвят.

Цвекло

Въпреки че цвеклото е червено, то помага за добиване на естествен розов цвят на устните. То има натурални избелващи свойства и прави по-тъмните устни нежни.

Изстискайте малко сок от червено цвекло върху устните си преди лягане и го оставете да действа цяла нощ. На сутринта изплакнете добре устните. Правете това всяка вечер преди сън и за 2 седмици ефектът трябва да се появи.

Нар

Нарът също има червени пигменти в състава си, но въпреки това има избелващ ефект. Той подхранва, хидратира в дълбочина и възстановява естествения цвят на устните.

Смесете една супена лъжица намачкани семена от нар и малко крем, смесен с розова вода. Втрийте получената паста в устните с масажиращи движения за няколко минути. Оставете сместа да действа през нощта.

Коментирай
Свободно време