Здраве и красота

Полезни домашни маски за лице

Как да накарате кожата да блести от здраве?

13.03.2017г. / 11 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Домашните маски за лице са най-полезното нещо, което можете да направите за кожата си. Натуралните продукти съдържат вещества, които идват директно от природата, за да направят кожата ви здрава, жизнена и блестяща.

Опитайте някои от следните маски за лице, които имат доказан ефект, заради полезните си съставки!

Маска с оцет

Оцетът действа като тоник за кожата. Използван е още от прословутата красавица Елена от Троя, пише rd.com.

За да си направите нейната маска, смесете 1 супена лъжица ябълков оцет с 2 чаши вода. Изплакнете няколко пъти кожата на лицето с получения тоник. Правете това всяка вечер като оставяте тоника да изсъхва натурално върху лицето без да го плакнете.

Маска с майонеза

Майонезата съдържа множество хранителни вещества. Ако искате можете да си я направите сами – така ще е още по-полезна. Яйченият жълтък съдържа всичко необходимо за подхранване на кожата ви, както и зехтинът.

Нанесете домашно приготвената си майонеза директно върху лицето. Оставете да подейства 20 минути и изплакнете с хладка вода.

Маска с горчица

Подобно на майонезата, горчицата също е хранителна и прави кожата гладка и здрава. Масажирайте лицето с малко количество горчица като избягвате зоната около очите. Оставете да подейства 15 минути и изплакнете.

Маска с мляко на прах

Смесете ¼ чаша мляко на прах с вода – колкото да се получи гъста каша (тоест малко вода). С масажни движения нанесете маската върху лицето. Оставете да подейства и изплакнете с хладка вода.

Снимки: iStock

Коментирай