Здраве и красота

Как да успокоите наелектризираната коса

Съвети за премахване на статичното електричество от косата

17.03.2017г. / 06 47ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Наелектризирането на косата е ужасно. То не просто ви дразни, а съсипва прическата и самочувствието ви. Когато косата лети на всички посоки е трудно да се отпуснете и да имате повече самоувереност във външния си вид.

Как можете да намалите статичното електричество в косата?

Лосион за ръце

Лосионът за ръце овлажнява и слепва непослушните краища. Трябва да сте много внимателни обаче, защото лосионът може да накара косата ви да се омазни преждевременно. За целта сложете съвсем малко между дланите си и го разнесете добре по краищата на косата. Лосионът ще отнеме статичното електричество.

Спрей срещу начупване

Чупливите коси са непослушни. Затова има подходящи козметични продукти, които контролират това непослушание. Снабдете се със спрей срещу начупване. Той има свойството да хидратира, което премахва наелектризирането.

Овлажнявайте

Добре хидратираната коса не се наелектризира. Използвайте хидратираща козметика, етерични масла за подхранване, кокосово масло, зехтин или други натурални продукти.

Лак за коса

Бърз начин за премахване на статичното електричество от косата е този с лак за коса. Напръскайте с него, за да укротите косата.

Ползвайте йонен сешоар

Слава богу на пазара вече има техника, която може да ни помогне с този проблем. Сешоарите с йонизираща система не само намаляват времето за изсушаване на косата, но и премахват натрупването на статично електричество. Инвестирайте в такъв сешоар, заслужава си.

Използвайте метални или каучукови гребени и четки

Пластмасовите гребени и четки наелектризират косата, но металните и тези, направени от каучук отнемат статичното електричество.

Шампоан на силиконова основа

Силиконовите съединения в козметиката не се причисляват към полезните, но от друга гледна точка те помагат за премахване на статичното електричество и успокояват хвърчащата коса. Изборът е ваш.

Четкайте с четка от естествен косъм

Четките с естествен косъм са малко по-скъпи, но си заслужават, защото не наелектризират допълнително косата.

Снимка: iStock

Коментирай