Здраве и красота

4 упражнения за плосък корем

В перфектна форма за лятото

06.04.2017г. / 13 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-честите оправдания за липсата на физическа активност е недостатъчното време. Ако мислите, че нямате време за 20-минутна гимнастика, помислете пак. Днес споделяме 4 ефективни и лесни упражнения за плосък корем.

За тях не ви е нужен спортен екип, може да ги правите по всяко време на деня, докато седите, дори и в офиса. За да постигнете желания ефект е необходимо да изпълнявате от всяко упражнение три серии по 15 повторения. Стремете се да ги правите поне 5 пъти седмично. По възможност преди да започнете с физическата активност, леко разгрейте тялото.

За първото упражнение седнете на стола и се хванете за него в задната част за повече опора. Съберете двата крака, изпънете ги и започнете да ги повдигате. Не бързайте при изпълняването на упражненията и дишайте равномерно. Между сериите може да правите малки паузи.

За второто упражнение заемете същата позиция на стола. Повдигнете краката и започнете да свивате и разпъвате, като се стремите да не докосвате пода.

Следващото упражнение е доста интензивно. Повдигнете краката си и започнете да ги движите така, сякаш натискате педали.

За последното движение свийте краката в коленете. След това се опитайте да направите нещо като кръг. Свивате, отпускате и завъртате, отдолу нагоре.

Снимки: Facebook

Вижте и:

Съвети за отслабване от нутриционистите

11 съвета за топене на коремните мазнини

10 храни, които забавят стареенето

Коментирай