Здраве и красота

Натурално избелване на зъбите

Продукти, имащи свойството да избелват зъбите

21.06.2017г. / 10 35ч.
Илияна Николова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Избелването на зъбите е скъпоструваща процедура, която не всеки може да си позволи. Не е и нужно, защото има достатъчно природни продукти, които имат свойството прекрасно да избелват зъбите, да премахват петната и плаките и да правят усмивката ви ослепителна.

Кокосово масло

Кокосовото масло има антибактериални и антимикробни свойства. То неутрализира бактериите в устната кухина като едновременно с това премахва плаката и наслагванията по зъбния емайл.

 

Ягоди

Ягодите са полезен плод, който може почти изцяло да замени пастата за зъби. От тях можете да си правите плодова паста, с която да търкате зъбите сутрин и вечер. Те съдържат ябълчена киселина, която избелва зъбите, увеличава естествения им блясък и заздравява емайла им.

Етерично масло от портокал

Добавяйте масло от портокал към пастата си за избелване на зъбите и тя ще сътвори чудеса със зъбите ви. Лимонената киселина в това масло ускорява избелването и увеличава ефективността на пастите за зъби.

Лимонови кори

Коричките от лимон съдържат лимонена киселина, която, както споменахме, прави пилинг на зъбния емайл, премахвайки всички оцветявания и наслагвания.

Куркума на прах

Куркумата има свойството да избелва зъбите. Разтворена под формата на паста с малко вода тя прави чудеса със зъбите само за 2-3 минути. Куркумата има противовъзпалителни свойства, които неутрализират бактериите в устната кухина.

Ментови листа

Ментата освежава дъха, освен че избелва зъбите. Пресните ѝ листа имат антибактериални свойства, които укрепват венците.

Свързани статии

Бананови обелки

В банановите кори също се съдържа ябълчена киселина. Разтривайте зъбите с кора от банан сутрин и вечер за около 2 минути. Това ще помогне за избелването на емайла в рамките на няколко седмици.

Ябълков оцет

Разтворете 1 част оцет в 2 части вода. Правете гаргара и жабурене с този разтвор веднъж седмично за около 3-4 минути. Изплакването с оцет не се прави всеки ден, тъй като той съдържа мощни киселини, носещи рискове за емайла на зъбите при ежедневна употреба.

Сода за хляб и лимон

Изстискайте сока от 1 лимон и го смесете с малко сода за хляб, така че да се получи паста. Търкайте зъбите с тази паста и изплаквайте добре след това.

Снимки: unsplash

Коментирай