5 прости промени в дома, които помагат при депресия

Когато се борите с тревожността, започнете от жилището си

15.05.2022г. / 07 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Депресията е състояние, което се овладява трудно. Ако се чувствате потиснати и тревожни, направете някои промени в живота си, за да се почувствате отново щастливи и добре настроени към света.

Започнете с дома си. Промените в подредбата и декора в дома внасят настроение и помагат да се преборите с депресията.

Внесете зеленина

Ако досега не сте гледали живи растения или са били прекалено малко, допълнете живия си зелен декор с още. Свежестта, която растенията и зеленината внасят в дома не може да се замени с нищо. Те са истински помощници в борбата с депресията.

Закачете си картина с природен пейзаж (или си нарисувайте)

Ако нямате възможност или желание да отглеждате растения, украсата с картина, изобразяваща природа, е добър вариант. Ако пък имате талант и желание да рисувате, направете го. Ще ви накара да се усмихвате всеки път, щом погледнете творението си.

Естествени лекове при депресия

Свързани статии

Наслаждавайте се на гледката

Заменете тъмните щори и завеси със светли и прогледни пердета. Нека красивата гледка от прозореца ви да нахлуе вътре и да оправи настроението ви.

Боядисайте с по-ярки цветове

Жълтото, оранжевото, зеленото са подходящи цветове за дома, защото носят много настроение и спокойствие.

Сигналите, че тийнейджърът ви страда от депресия

Добавете цветове и в обзавеждането

Ако нямате възможност да пребоядисвате точно в този момент, просто добавете някои цветни детайли към обзавеждането. Няма значение дали ще са столове, табуретки, възглавници за дивана или просто цветни пердета – важното е цветовете да присъстват ежедневно в жилището ви. Само така ще успеете в борбата с депресията.

Коментирай